tiistai 30. heinäkuuta 2013

I am flying


Eilen pääsin neljän vuoden tauon jälkeen taas lentämään pienkoneella. Edellinen lentoreissu suuntautui Lieksan Viekin lentokentälle ja siitä voi lukea täältä. Eilinen lentoreissu oli jo tilauksessa viime kesänä, mutta eilen se vihdoin toteutui.
Tuolla on minun koti :)
Pyörittiin ensin Joensuun kaupungin päällä, kun lentäjä kuvasi työkohteitaan. Minä sain ihan vähän olla taas puikoissa ja yrittää pitää koneen lentoradallaan kuvausten aikana. Ihan pikkasen vaan jänskätti koko lento ja sitten vielä puikoissa olo.
Sitten lähdettiin tekemään pieni lentotrippi kohti Rantasalmen korpikenttää. Kenttä on keskellä ei mitään, eikä sen lähettyvillä ollut mitään toimintaa. Kenttä on ollut sota-aikana kesällä 1941 kahden laivueen tukikohtana.
 
Tuonne laskeudutaan!

 Pikkasen oli pomppiva laskeutuminen kentän epätasaisuudesta johtuen.


Katseltiin vähän ympärillemme ja nautittiin pientä välipalaa. Aika hikistä puuhaa tuo lentäminen tuollaisella pienellä koneella. Mutta onpahan vaan tämä Suomen luonto, metsät, pellot ja vesistöt tosi kauniita näin kesällä. Eikä linnuntietä ole pitkä matka mihinkään.


Kun oltiin lähdössä pois kentältä, oli lentomuurahaisten armeija vallannut meidän koneen kauttaaltaan. Onneksi niitä ei ollut matkustamossa, vaan niitä kiinnosti koneen valkoiset siivet. Paluumatkalla katseltiin Saimaan vesistöä ja muutamaa pikkukuntaa ilmasta käsin. Mukava pieni reissu vähän erilaisella kulkuvälineellä.

4 kommenttia:

 1. No aika huikeeta Anne!!! :)
  Mie en ikinäkuunapäivänä moiseen uskaltautuis.
  Vaikka paljon lennän, niin inhoon sitä yli kaiken, puhumattakaan jos noin pienellä koneella.
  Olet rohkea!
  Hienot on kyllä maisemat noin korkeelta kuvattuna.

  VastaaPoista
 2. Sattui vielä tosi hyvä keli. Mennessä kone hieman keinui ja päässä oli sellainen pieni pyörrytys, mutta tullessa matka oli tasaista. Tosi pieni tuo matkustamo kahdestaankin ja sitten jos siellä olisi neljä ihmistä!

  VastaaPoista
 3. Huihuihui ja kuitenkin hianoo! =)

  VastaaPoista
 4. Jaana sinä sen sanoit, noin se juuri meni :)

  VastaaPoista