sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Kesäviikonloppu


Käpyjen potkimisen jälkeen pääsin perjantaina jo tositoimiin. Perjantaina oli vuorossa Energyllä alavartalo - Wattbike treeni ihan yssiksein. Hieman jänskätti tehdä yksin treeniä, mutta Sinin kanssa oli tehty sotasuunnitelma miten toimitaan jos suorituspaikat on varattu. Niin jouduin heti alkuverran jälkeen soveltamaan treeniä, mutta soveltaenkin treenistä muodostui tosi kiva. Viime talvinen fundeerailu salihommista päätyi jälleen kerran parhaalla mahdollisella tavalla. Ei käy salitreeni yksitoikkoiseksi, vaikka tuollaista settiä tekisikin säännöllisesti.


Lauantaina sai huolella valmistautua sunnuntain pitkään tritreeniin. Kuvassa yksi valmistautumismetodi eli syöminen. Niin tärkeää syödä hyvin ja monipuolisesti ennen pitkää treeniä eikä se hiilaripeikko onneksi kummittele enää siellä taustalla niin voimakkaasti. Pakko on syödä mieli jaksaa. Lauantaina sain myös tehtyä muutaman rästikotihomman eli vietyä muutaman säkin lähinnä vaatteita kirpparille. Tein loman aikana totaaliputsauksen vaatehuoneessani. Kirppiskasaan lensi armotta ylisuuret ja pitämättömät vaatteet. Näin saivat hyllytilaa uhkaavasti kasvavat treenivaatepinot :)


Sunnuntain pitkän tritreenin sain tehdä mahtavassa hellekelissä. Totaalimuutos viikon takaisen treenin säähän. Nyt alkaa vihdoin varmistua itsellenikin, että jos ei mitään haaveria satu kahden viikon Kuopion perusmatkalla, niin maaliin asti selviän.
Tämän päivän huomioita:
1. Juoksussa en voi käyttää kompressiosäärystimiä / -sukkia. Minulla oli tänään sääystimet jalassa uinnin ja pyöräilyn aikana. Juostuani muutaman kilsan olivat jalat pohkeiden alapuolelta niin juntturassa / kipeät, ettei juoksusta tullut mitään. Arvoin mikä jalkoihin iski ja pähkäiltyäni eri asioita tuli mieleen säärystimet. Istahdin tienvieri kankaalle ja otin säärystimet pois ja heti loppui vaivat jaloissa. En ole kauhean montaa kertaa säärystimiä pitänyt juostessa. Käytän niitä vain porrastreeneissä, jossa ne ovat toimineet vallan hyvin. Tänään varmaan jalat turposivat niin, että verenkierto jaloissa estyi kompression takia!?!?
2. Testin uuden Sailfish tripukuni ja tulin siihen lopputulokseen, että puvun toppiosa on minun rintavarustukselle juoksussa liian heppoinen. Sen tulen vaihtamaan johonkin muuhun toppiin ainakin Kuopiossa kisatessa.
3. Minulle puhkesi jonkin sortin "uintiallergia" keväällä hallissa uinnin jälkeen. Sama vaiva on jatkunut myös avovedessä uinnin jälkeen. Oireet ovat tirskutus ja nenän vuoto, jotka kestävät yleensä seuraavaan aamuun. Aika hurjan kohtauksen sain, kun uin rannalla, jossa oli sinilevää tässä muutama aika sitten. Minulla on käytössä nenäsumute ja loman aikana hommasin allergiapillerit. Mutta vaiva tuntuu vain jatkuvan lääkkeistä huolimatta. Pitäisi varmaan kokeilla nenäkannua, jonka ostin jo kevättalvella, mutta en ole saanut ajoiksi testiä! Auttaisikohan se tuohon vaivaan?

Viikonloppu on ollut taas niin valtavan kiva auringon, kesän, treenien, olotilan jne.......johdosta. Tästä on kiva jatkaa uuteen viikkoon. Huomen illalla on vuorossa jotain ekstraa...jänskättää jo aika tavalla :)

5 kommenttia:

 1. Ihana viikonloppu siulla ollut!
  Siun treenit kyllä kuulostaa niin huikeilta, Sinistä on varmasti ollut iso apu suunnittelussa. Ooko ollut tyytyväinen?
  Komppaan täysin tota monipuolista syömistä ja urheilua.

  Kuulostaa aika ikävältä tuo sinun uintiallergia :(
  Miulla toimii nenäkannu hyvin, kokaseppas siekin sitä....se pitää hyvin röörit auki.

  Mitäköhän kivaa extraa siellä on tiedossa....kivaa viikkoa ja huomista odotusta! :)

  VastaaPoista
 2. Ja tämä kesähelle on antanut siihen oman huikean säväyksen. Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen Sinin valmennukseen. Pitäisi kirjoittaa ihan oma postaus tuosta. Viime talvena mietin monta kertaa, että mitähän tästä oikein tulee enkä varmaan itse pähkäillessäni olisi osannut miettiä kaikkea näitä juttuja mitä pitää ottaa huomioon treeneissä ja niiden sisällössä. Treenit on monipuolistuneet ja tietty sisällöt järkevöityneet. On eri tehosia viikkoja ja keskitytään tiettyyn aiheeseen kisojen mukaan. Jne...jne..
  Tuohon syömiseen on saanut paneutua ihan uudella tavalla, kun treenimäärät on niin suuret.
  Tuota nenäkannua pitää kyllä vielä kokeilla, auttaako tuohon allergiaan.
  Toivottavasti saan hyvät kuvat huomenna, niin saan fiilistellä huomista jutskaa myös täällä blogissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ehottomasti postaus valmennuksesta, kiva ois lukea tarkemmin!
   Ja ihana, että olet tykännyt!!
   Mie jään huomista postausta oottamaan :)

   Poista
 3. Siula mänöö Anne ihan kevyesti se perusmatka Kuopiossa, don't worry :)

  Miule on sanottu, että jos jalat on kestäny juoksua ilman kompressiotukea eli mitään ongelmia ilman niitä ei ole ilmaantunut niin periaatteessa ei olisi mitään syytä ottaa niitä käyttöön. Miulakin on kestänyt pohkeet paremmin kun hyvin tuota juoksua ilman mutta nyt vaan käytän niitä...Oikeestaan oon huomannu niistä olevan hyötyä palautumisessa, sen allekirjotan kyllä.Mutta uuten en oikein osaa sanoa, onko ollut hyötyä. Onko askel kevyempi ja rullaavampi (niinkun jotkut sanoo)? Väsyykö jalat hitaammin? En osaa sanoa, aina on juoksu rullannut :) Ehkä mie pidän niitä vaan sen takia kun ne on niin mageen värisiä ja näyttää päällä hyvältä-eikä oo tuntunu pahalta :D Ah mitä ihanaa urheiluhenkisyyttä :D

  Hei ja mie oon kyllä pitäny aina urheiluliivejä tri-topin alla vaikka en välttämättä tarviiskaan!

  VastaaPoista
 4. Vitsi, kun uskoisi vaan itseensä tuon Kuopion suhteen!
  Minun uusi tripuku on kolmiosoinen eli siinä oli sellainen samaa kangasta oleva rintsikkatoppi ja sitten se hihaton paitatoppi. Mutta tuo rintsikkatoppi on niin ohutta kangasta, että ei tuo oikein näitä "kärpäslätkiä", joten joudun laittamaan vähän tukevamman rintsikkatopin tuon paidan alle.

  VastaaPoista