tiistai 9. heinäkuuta 2013

Voimarinteen sprintti


Lähdin ajelemaan perjantaiaamuna kohti Sastamalaa ja Voimarinnettä. Tuo seutukunta oli ihan käymätöntä aluetta minulle. Paikan nimet Sastamala, Häijää, Karkku jne. ei sanonut minulle mitään ennen kuin aukaisin Google Mapin ja laitoin reittihaun päälle. Jonnekin Tampereen taakse pitäisi ajella useampi tunti. Sini-koutsi ohjeisti tankkaamaan hyvin matkalla ja tekemään pientä taukojumppaa pysähdyspaikoilla, jotta kroppa ei ole ihan jumissa lauantaina.


Saavuin Voimarinteelle joskus viiden paikkeilla ja majoittauduin ihan pelipaikkojen viereen.


Vaihtopaikat näyttivät vielä näin autioilta. Ensimmäisenä säntäsin rantaan tsekkaamaan uintireitistön. Harmittelin rannassa sprinttimatkan uinnin lyhyyttä, koska olisin halunnut kokeilla miten 750 m uinti minulla tuollaisissa olosuhteissa sujuu. Uinnin suhteen olin kyllä tuossa vaiheessa jo ihan rauhallisella mielellä.


 Illalla vielä höntsäsin läpi juoksureitin, kun tsekkasin sen ensin kännyn netistä. Samoin katsoin mistä pyöräreitti kulkee, jotta tietää kutakuinkin mihin suuntaan pitää kääntyä milloinkin.

Kuva täältä @ Timo Kananoja
Lauantaiaamuna oli pientä jännitystä ilmassa ja olin tikkana paikalla, kun vaihtoalue aukaistiin. Valitsin ihan piikkipaikan pyöräilyn lähtöön. Kuvassa tangolla roikkuu minun Sailfish kapsäkki ja näköjään märkkärikin nurinpäin Olen kuvan ottohetkellä pyöräilemässä. Kun arvoin vaihtoaluetta kuntoon yksi mukava herrasmies tuli jututtamaan ja siinä rupatellessa menikin aika ihan huomaamatta eikä kerennyt sen enempää jännittää.

Kuva täältä @ Timo Kananoja
Ennen uintia mietin, että lähden ihan vasemman puoleisesta reunasta. Mutta sitten kuitenkin valitsin ihan oikean puoleisen linjan. Uinti lähti heti tosi vaivattomasti kulkemaan enkä itse kokenut mitään ryysistä. Tosin jossakin vaiheessa uin edellä hitaammin uivan päälle. Uintireitin poijut olivat niin isot, että suunnistaminen oli helppoa. Minä uin suoraan poijulle ja ohitin sen ihan nuolemalla eikä siinäkään vaiheessa ollut ketään tiellä. Hämmästyin uinnin sujumista koska siitä on vähiten kokemusta ja se pelotti ehkäpä eniten.

Kuva täältä @ Timo Kananoja
Matka uinnista vaihtoalueelle oli yllättävän pitkä ja raskas. Siinä oli nurmikko-, asfaltti-, porras- ja pururatanousua. Vaihdossa jouduin säätämään paitaa ja muutakin vermettä päälle. Pyöräilemään lähdettiin pienen sadekuuron saattelemana ja jotenkin en saanut tuntumaa pyöräilyyn yhtään. En osannut sanoa menikö se hyvin vai huonosti. Sitten kun maanantaina sain kaikki osuusajat silmieni eteen, niin totesin että pyöräosuus menikin paremmin kuin uskalsin edes toivoa.
Pyöräily päättyi sopivan hapottavaan ylämäkeen ja omasta mielestä tein nopeamman vaihdon juoksuun, muta eihän tuo ajassa paljon nopeampi ollut. Juoksu lähti sujumaan yllättävän hyvin siihen nähden mitä kahdessa Lykyllä tekemässäni tritreenissä oli sujunut. Juoksu oli puoli väliin asti laskuvoittoista ja sitten takaisin nousuvoittoista. Juostiin pururataa, asfaltti- ja soratietä ja olihan siellä pieni pätkä ihan sellaista peltotietäkin. Juoksu ei vaan jotenkin maittanut yhtään. Ei vain viitsinyt, kehdannut eikä huvittanut antaa itsestään kaikkea. Katsoin vain kun useampikin nainen ja tyttö meni ohitse ja sottailin että mitäpä tässä hötkyilemään. Jotenkin ei painanut jaloissa eikä hengessä (niin kuin yleensä), mutta en vaan saanut itsestäni irti enempää. Maaliin tulin ihan hyvävoimaisena eikä kisa painanut ainakaan hirveästi sunnuntainakaan.
 
Tulokset voi tsekata täältä

Kisan jälkeistä tankkausta
Mukava oli päästä kokemaan triathlonkisa ja sen henki. Tosi mukavaa oli myös nähdä livenä toisia bloggaajia, joiden blogeja seuraan:  Rahkamuija ja Rahkaäijä, Jaanaba, Härre ja Tinke (Jaanaban hovikuvaaja, jonka kuvia myös tämän blogitekstin kuvituksena), Kauramoottori ja Reippaasti-blogin Mirjami. Välitöntä, mukavaa ja tsemppaavaa porukkaa koko triathlonsakki.

8 kommenttia:

 1. Onnittelut hienosta kisasta!
  Kiva rapska! :)

  VastaaPoista
 2. Hieno tulos minusta;))
  Onnea ja hyvää jatkoa sinulle, Anne.♥

  VastaaPoista
 3. Kiitos Aili-mummo!
  Kokonaisuus jäi plussan puolelle, mutta jotakin jäi vielä hampaan koloon. Joten ei kun uutta starttia :))

  VastaaPoista
 4. HYVÄ ANNE! :) Siinä se on triathlon-neitsyys sitten viety sinullakin! Onnea! Hyvästihän se kisa on mennyt, tiedän kyllä tunteen kun joskus ei vaan jaksa eikä huvita painaa täysillä eikä oikein kulje-mutta onneks sitä ei oo ainakaan tähän mennessä tapahtunut kauden tärkeimmissä kisoissa ;) Nyt ei muuta kun kovalla tsempillä kohti uusia kisoja!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Hanne :) Tuosta juoksusta jäi niin p...a maku, kun en edes yrittänyt. Varsinkin sitten, kun maanantaina sain osuusajat ja rupesin vertailemaan. Keljuttaa!!! Mutta sitä varten on Sini. Eilen ajettiin tempoo ihan karseissa olosuhteissa kokonaan epämukavuusalueella. Ihan oikein miulle!!!!

  VastaaPoista
 6. Hienoa Anne!! Onnittelut ensimmäisestä hyvin vedetystä kisasta!! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Ninni! Tästä on hyvä jatkaa kohti Kuopiota...

  VastaaPoista