lauantai 31. elokuuta 2013

Viime viikko

Monena iltana viikolla on ollut tarkoitus päivittää blogia, kun on kuitenkin ollut päivitettävää, mutta se on vain jäänyt :(  
Tämän viikon treenit laitettiin koutsin kanssa uusiin puihin sunnuntaina, kun kuulostelin omaa kroppaa edellisen kovan viikon jäljiltä. Vielä sunnuntaina varsinkin jalat olivat tosi väsyneet. Niinpä maanantaina ja torstaina höntsäilin maantienpyörällä sellaisia mukavia lenkkejä. Tosin maanantaina erehdyin menemään höntsäämään tempolenkuralle ja sehän meinasi olla virhe. Ihan sai tosissaan pidätellä itseään, ettei lähde vetämään tempoa. Torstain palauttavalla suuntasin sitten Onttolaan ja kävin kääntymässä, ottamassa valokuvat ja palastelemassa Höytiäisen kanavan kohdalla. Torstaina laitoin ekaa kertaa jalkoihin Kuopiosta ostamani polven lämmittimet pyöräilyhousujen alle. Ostin Kuopiosta irtohihat, jotka on tosi kätevät ja hyvät, pysyvät hyvin päällä ja ovat sellaista pehmeää lämmittävää matskua. Nuo polven lämmittimet ajoivat asiansa torstain kelissä. Mutta eihän noita voi tosi viileillä keleillä käyttää, kun ne ovat himppa lyhyt alapäästä. Täytyy vielä metsästää irtolahkeita koossa XS.


Eipä tosin mitään hätää ilmojen viilenemisestä, sillä perjantaina meidän Liidelistä lähti minulle mukaan sellainen 45 eeron satsi pyöräilyvaatetta: pitkät, paksuhkosta kankaasta ja tosi isolla "vaipalla" varustetut pyöräilyhousut, pitkähihainen pyöräilypaita, pyöräilysukat ja softshell pyöräilytakki. Takkia kokeilin kaupassa, kun sitä ei ollut saatavilla enää kuin koossa S ja turkoosina. Takki on tosi kiva ja minun mielestä sitä voi pitää muutenkin ulkoilussa kuin pyöräilyssä. Samoin paita ja sukat olivat ihan mukavaa kokoa. Housuissa askarruttaa tuo vaippa ja peffapehmuste, aiheuttaako hankaumia? Mutta se testitään varmaan lähi viikkoina. Toivottavasti kelit vielä suosivat maantiefillarointia, sillä minulla ei ole vielä maasturia eikä taida fyrkentaalit riittää ihan lähitulevaisuudessa. Veronpalautuksien toivossa!
PS. Meidän Liidelissä oli noita naisten housuja vaikka muille jakaa. Siinä muutama rouvashenkilö tsekkasi housuja ja tuumailivat, että voiskohan tuon "vaipan" irrottaa noista housuista? Takki olisi kiva ollut saada mustana ja ehkäpä koossa M, mutta eipä enää ollut. Yksi venäläinen nainen lappoi noita samoja miesten mallin takkeja koriinsa ainakin kymmenen kappaletta. Tuollaiset turkoosimustat ajohanskat olisi ollut kanssa ihan kivat :)


Torstaina sain ihan pomon luvalla mennä avovesiuimaan työaikana. Käytiin työkaverin kanssa, jolla oli yllään kahluuhousut, tsekkaamassa joen pohjassa olevia vesihuoltoputkia Ahvenisella. Homma onnistui avovesiuintivermeillä ihan hyvin. Kyselin pomolta työkalukorvausta, jotta saiskohan ihan sukeltajan korvauksen? Ei luvannut!
Tiistaina korkkasin tämän syksyn hallikauden. Minun piti mennä vain vesijuoksemaan, mutta en malttanut ihan vain vesijuosta, vaan alkuun ja loppuun piti käydä vetäisemässä muutaman sadan metrin pätkät vaparia. Uinti tuntui tosi hyvältä.
Keskiviikkona oli tämän viikon ensimmäinen kehittävä treeni. Alkuverran ja loppuverran väliin kaksi neljän minuutin vetoja sykerajoilla. Ei mennyt ihan niin kuin ohjeissa, mutta kyllä siitä taisi kehittävä treeni sitten loppuviimein kuitenkin syntyä.


Eilen illalla piipahdin jokavuotisessa Joen yössä. Kävin taidenäyttelyssä, jossa esitti musiikkia taiteilijavaimonsa näyttelyn avajaisissa yksi työstä tuttu kaveri. Sitten kävin torilla syömässä vietnamilaista ruokaa ja yhden mansikkametrilakun. Torilla oli tosi iso tapahtumateltta, jonka ovella kävin ihan vähän aikaa ihmettelemässä. Porukkaa oli liikenteessä ihan älytön määrä. Ajelin kaupunkiin joskus seiskan jälkeen ja jo ennen ysiä olin kotona takaisin. 

Päätteleppä ite!
Ihmettelen itseäni etten ole tämän käsityön kanssa menettänyt lopullisesti hermojani, vaan olen jaksanut purkaa ja tehdä uudelleen. Onneksi virheitä ei tapahtunut tämän etukappaleen neulomuksessa vaan yksivärisen, o / n-neulottavan takakappaleen kanssa. Olen varmaan neulonut takakappaleen kokonaisuudessaan viisi kertaa, jos otetaan huomioon kaikki purkamiset. Eikä se ole vieläkään valmis, vaikka oli jo olevinaan kertaalleen.

2 kommenttia:

  1. Toi Lidlin takki on kans hieno.

    VastaaPoista
  2. Se tulee olemaan monikäyttöinen takki, ainakin minulla. Olen ollut ostamassa tuollaista softshell-takkia jo pitemmän aikaa. Nyt nappasi ja hinta vain 18,99 €.

    VastaaPoista