perjantai 29. marraskuuta 2013

jonakin onnellisena päivänä


Ystävänsä ihminen valitsee itse.
Taina T.

Tämä Lehtolaisen tuotannon muihin teoksiin kuuluvaan kirjaan, jonain onnellisena päivänä, törmäsin kirjoja tsekkaillessani tänä syksynä. Se oli aivan pakko ostaa kirjoittajan nimen perusteella. Kirjan sisältö ei vaikuttanut ostopäätökseen yhtään. Jokin pakkomielle minulla on saada Lehtolaisen tuotanto kirjoina omaan hyllyyn. 
Kirjan sisältö oli sellainen kaksijakoinen, alku tosi murheellinen, raaka ja väkivaltainenkin. Mutta kuin ihmeen kaupalla päähenkilö selviää elämässään paremmille poluille kuin vanhempansa ja moni muu kirjan henkilöistä. Ainekset elinikäiseen traumaan ja harhapoluille joutumiseen ovat olemassa jo ihan pikkulikasta lähtien. Selviytymistarinahan näistä kaikista kimuranteista juonikäänteistä loppujen lopuksi syntyy.

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Pyörärakkauteni



Rantakylän uimahallin kuntosalin vanha kuntopyörä
Tämä on rakkautta ensisilmäyksellä. Aloitin viime syksynä ajamaan pyörätreenin tuolla pyörällä aina ennen uintitreeniä. Keväällä tuli tehtyä niinkin, että kävin ensin uimassa ja sitten polkemassa tuolla pyörällä, ihan vähän niin kuin lajinomaisempaa treeniä :) Tänäkin syksynä minulla on ollut jo useampi yhdistelmätreeni niin, että käyn ensin polkemassa tuolla kuntosalipyörällä tunnin tai puoli tuntia ja sitten ei kun altaaseen toiseksi tunniksi treenaamaan uintia. Säätöjähän tuossa pyörässä ei ole kuin vastus 1 - 9 ja sitten polkemaan.


Crescent kaupunkipyörä
Minun yksi parhaimmista ostoksista ikinä on Crescent kaupunkipyörä. Tällä aloitin tämän kertaisen pyöräharrastuksen reipas vuosi sitten keväällä. Tällä kävin uskollisesti tekemässä pyörätreeniä eli ajelemassa aina 45 km pitkiä lenkkejäkin. Tässä ihanuudessa ei ole kuin 7-vaihetta, mutta pyörä on hyvä ja laadukas. Nykyisin ajelen melkein kaikki vapaa-ajan ajot tällä pyörällä elikkä kaikki matkat, jotka suuntautuvat keskustaan. Yksi huippu vakkarivaruste tuossa pyörässä on kiinteät valot <3 Nyt pähkäilen vaihdatanko nastat talveksi tuohon pyörään?



Nishiki maantiepyörä
Tämän toisen ikioman pyörärakkauteni ostin alkuvuodesta ja keväällähän se pääsi tositoimiin maantielle. Tämäkin pyörä on ollut kyllä tosi hyvä ostos. Vielä kun saisi ostettua hyvät aika-ajotangot pyörään. Polkimien ja klossien kanssa meinasi alkukesästä mennä hermo, mutta kun vaihdoin toisen merkkiset polkimet ja klossit, niin sekin murhe hävisi. Myös lisävaruste, traineri, on osoittautunut oikein oivaksi ostokseksi. Muutama treeni on poljettu trainerilla joko koneen tai kirjan äärellä. Vielä on kokematta TV:n katselu polkien. Mutta sekin varmaan koetaan, kun olohuoneesta häviää yksi tuoli pois ja tämä kokonaisuus mahtuu sitten sinne paremmin.


Wattbike
Tämän syksyn ehdoton pyörärakkaus on Wattbike <3 Energyn Wattbiken päällä on tämän syksyn rankimmat hikitreenit tullut tehtyä. Ehdottomasti yksi parhaimmista treenilaitekokemuksista. Yhdet Wattbike-kisatkin on tullut kisattua ja homma jatkuu lauantaina Tampereen Wattbike-Cupin kisalla, jossa poljetaan 20 kilometriä. Tämä pyörä on jo teknisempi ja kimurantimpi poljettava. Täytyy miettiä vastus, jolla jaksaa polkea. Tosin vastusta voi säätää kesken ajonkin. Myös pyörän näyttö antaa monenmoista tietoa pyörittelystä, vauhdista, tehosta, kadenssista jne.

lauantai 23. marraskuuta 2013

Tällä viikolla olen

 
...treenannut ohjelman mukaan ihan älyttömästi PK-määrää; sauvakävely-hölkkää, kuntosalia, uintia, kuntosalipyöräilyä, traineripyöräilyä, kaupunkipyöräilyä. Tehot ovat olleet ihan vain PK:n puolella ja sykkeitä / tehoja on tullut seurattua ihan urakalla. Huomenna on tiedossa ensimmäinen tehotreeni, kun teen valmistavan harjoituksen ensi lauantain Wattbike-kisoja varten.


...käynyt hierojalla, joka hieroi koko kropan. Jumisia kohtia löytyi joka puolelta kehoa. Hieronnan loppuvaiheessa nukahdin, kun jalkoja hierottiin sillä lailla lempeästi. Herätys ei ollut kaikista miellyttävin, kun takareiskat olivat aika juntturassa ja niitä hierottaessa heräsin kipuun. Yläkropan hieronta tuli varsinkin tarpeeseen. Kaikkien pyöräilyjen jäljiltä vasen rintaranka on kipuillut viikon ja aiheuttanut pientä epätietoisuutta. Eilen käytiin koutsin kanssa pitkä vuoropuhelu facessa ja se helpotti olotilaa huomattavasti. Samoin kuin tietty tuo hieronta.


...saanut töissä muutaman ihan kivan onnistumiskokemuksen. Alkuviikosta täytin yhden sähköisen hakemuksen ja loppuviikosta juhlittiin yhden urakan valmistumista. Ne ovat niitä oman työn mukavia iloa tuottavia asioita arkipuurtamisen keskellä.


...ollut koulutuksessa yhden päivän. Päivän antina oli monta ajankohtaista luentoa, alan näyttely, vanhoja ja uusia tuttavuuksia, pari jatkotapaamissopimusta ja yksi villasukka kärkikavennusta vaille valmiina :)


nähnyt joulupukin :)

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Viikonloppu



Eilen, oman treeniviikon viimeisen treenin jälkeen olin sopinut juniorin kanssa, että mennään syömään juhlalounas hänen 19 v. synttäreiden kunniaksi Amarilloon. Ajatuksena minulla oli syödä tuon burgerin päälle vielä Amarillon brownie-jälkkäri kahvin kanssa, mutta arvatkaa jaksoiko edes ajatella moista. Nimittäin edellisen kerran kun söin Amarillossa muutama viikko sitten, en jaksanut syödä tuota taivaallisen hyvää jälkiruokaa loppuun. Juniori söi urheasti alkupalan jälkeen tuon burgerin loppuun. Aivan mahtava masun täyte juhlan kunniaksi.
Ajelin kaupungilta kotiin ja ajatuksena oli ottaa ihan pienet tirsat ruuan jälkeen ja lähteä katsomaan Areenalle 12 h Yöjuoksun lähtöä. No, ajatukseksi lähdön näkeminen jäi, sillä heräilin tirsoilta vajaan kuuden tunnin unien jälkeen klo. 23.30. Herättyäni läksin Areenalle ja olin siellä puolen yön kantturoissa.


Areenalla yhden huoltopöydän takana istuivat koko yön huoltojoukoissa ollut Hanne ja Hanna-Riitta, joka oli tullut fiilistelemään Areenan tunnelmaa. Minun työpaikalta oli kaksi huimaa juoksemassa myös 12 tunnin urakkaansa, joten kannustettavia riitti.



Hanne huolsi vuoden takaisella kokemuksella Tuulaa, Karia ja välistä Lauraakin. Jossain vaiheessa, kun juoksijan yllättää väsymys, kipu pään tyhjeneminen, rasitus yms. on hyvä, että huoltopöydän äärestä muistutetaan suolasta, juomisesta, energiasta ja välillä myös hieronnasta. Mahtavaa, kun joku jaksaa valvoa koko yön ja huoltaa juoksijoita. 



Minä läksin neljän paikkeilla kotiin jatkonukkumaan muutaman tunnin. Tänään onkin vuorossa lepopäivä. Ulkona onkin aikamoinen Eino-myräkkä, joten ulkoilu tuossa kelissä ei hirveästi kiehdo. Hyvä jos pysyisi pystyssä tuossa tuulessa ja tuiverruksessa! Toivottavasti tuuli tyyntyy kello viiteen mennessä, silloin nimittäin pitäisi piipertää tuohon vähän matkan päähän Party Lite-kynttiläkutsuille nautiskelemaan kauniista kynttilöistä ja illan emännän herkuista :)

torstai 14. marraskuuta 2013

Vielä kerran!


....ainakin laitan eetteriin SM-mitalijuhlaa. Tämä kuva on otettu kesällä työpaikalla, kun juhlistettiin työkavereiden kanssa minun saavutusta. Kakku tosin piti kustantaa ihan itse.


Eilen pidettiin seuran, Karjalan Uimarit -69 Triathlon = KarUTri syyskokous, jossa nautiskeltiin seuran tarjoamat kakkukahvit kokouksen pidon lomassa.


Kokouksessa palkittiin viisi seuran jäsentä, jotka voittivat SM-mitalin viime kesän karkeloista. Minä sain kunnian olla yksi heistä.



Kokouksen jälkeen Hanne kuvaili minua mitali kaulassa ja El Tempo pullo kädessä. Taustalla näkyy uimahalli, jossa seuran uimavuorot ovat. Muinakin aikoina tulee käytyä uimassa / kuntosalilla polkemassa kuntopyörää, joihon sitten käytän työnantajan liikuntaetuuden eli alennuksen uimahalli- ja kuntosali käynneistä. Minä tykkään käydä tuolla Rantakylän uimahallissa, jonka kalustoon tuntuu jo kuuluvan.



Ihanuusseurakaveri Hanne oli myös muistanut minua ihanalla kortilla, marmeladilla ja kynttilällä. Olen aivan otettu ihanista sanoista ja lahjasta <3

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Opettelua ja juoksutestiä

 


Tämä viikko on ollut kaikin puolin opettelua. Melkein 19 vuotta elin jonkin asteisessa sympioosissa oman rakkaan poikani kanssa. Viikko sitten perjantaina hän muutti pois kotoa omaan kämppäänsä. Minä sain nyt erillisen harraste- ja treenihuoneen. Alkuviikosta kotiutui myös uusi Tacx:in traineri. Nishiki nakottaa trainerissa uudessa treenihuoneessa ja traineri sai tänään illalla tulikasteensa. Hyvin sujui palauttava tunnin kampien pyörittely.
Myös uuden treeniohjelman tiimoilta on tällä viikolla opeteltu pitkiin treeneihin. Tämä viikko painottui aika tavalla juoksuun, kun tänään juostiin 5 x 1000 m juoksutesti Joensuun Areenalla. Tosin mahtui viikkoon myös Wattbikeä, kuntopyörää ja uintiakin.



Tänään minun kassa testissä olivat myös Hanna ja Hanne. Minulle tehtiin sama testi laktaattimittauksin kesäkuussa, kun aloittelin Sini-koutsin kanssa ekaa valmennuskautta.


Kaksi ekaa testikilsaa oli minulla sellaista hölköttelyä, kun mentiin samoilla sykkeillä ja sykkeen nostoilla kuin kesäkuussa.



Kolmas ja neljäs kilsa oli jo mukavaa juoksentelua. Sini-koutsi piti kirjaa radan reunalla sykkeistä ja kilsan ajoista. Juostiin tuota Areenan toista, harmaata rataa, jonka pituus on 333 m. Kilsaan piti aina rata juosta ympäri kolme kertaa.



Viides kilometri meni vielä jotenkin kaksi kiekkaa, mutta viimeisellä joutui jo muuttamaan askellusta, kun tuntui ettei saa henkeä. Tämän testijuoksun jälkeen olo oli kyllä kauhein, mitä testeissä ja kisoissa on ikinä ollut. Mutta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin. Testijuoksun jälkeen kotona saunan ja hyvän ruuan jälkeen olo oli muuttui suorastaan autuaalliseksi :)

maanantai 4. marraskuuta 2013

Aja kovempaa!


Vaikka luen tosi paljon kirjoja ja olen lukenut ja kuuluttanut täällä blogissakin urheiluun liittyvää kirjallisuutta, taitaa tämä olla ensimmäinen omaa harrastusta liippaava kirja. Kirjan suorastaan ahmin muutamaa lukua lukuun ottamatta junamatkoilla viime viikolla. Tällä viikolla luin kirjan loppuun ja kirja tulee säilymään käsikirjastossa, josta se on helppo ottaa ja palata kirjan asioihin. Kirjassa tuli esille samoja asioita, joita olen jo imenyt kesän aikana Sini-koutsilta, mutta kirja antoi myös uutta ajateltavaa pyöräilystä. 
Perjantaina sain jutella taas tosi paljon harrastuksestani ja mitä teen sen eteen. Ajatuksena heitin, etten koskaan tule lopettamaan pyöräilyä, vaikka en triathlonia harrastaisikaan, jos terveys vaan antaa myöten. Ihastuin maantiepyöräilyyn tänä kesänä niin kovin, että se pyörä tulee säilymään minulla toivottavasti kauan ja yhtä kauan riittää innostus pyöräillä.

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Peruskuntokauteen




Näin kauniissa syyskelissä polkaistiin käyntiin minun uusi treenikausi ja siinä PK1-viikot. Laadukkaita, pitkiä, alhaisilla tehoilla tehtävää perustreeniä, joka sisältää sauvakävelyä, pyöräilyä, uintia ja juoksua / hölkkää. Lisäksi voimaa, liikkuvuutta, koordinaatioita ja lihaskuntoa erilaisilla variaatioilla.


Tänään aloitin treenikauden sauvakävelylenkillä ennen syksyn viimeisiä Sini-koutsin vetämäiä Lykyn hapokkaita. Sini oli tehnyt taas Crossfit tyyppisen circuit-radan 13 liikkeellä. Ensin tehtiin liikkuvuusharjoitteita ja sitten siirryttiin radalle. Tänään olikin porukkaa ihan mukavasti treenailemassa.

Minä lähdössä vuoroloikkiin :)

Circuittia tehtiin kaksi kierrosta ja sitten siirryttiin mäkivetoihin, joita vedettiin kolme peräjälkeen.



Sitten minulla olikin jo kiire loppuverrailemaan, jotta kerkiän käydä kotona kääntymässä ennen lentopallopelin kirjurointia. Kirjurointireissun tein vielä pyöräillen. Olen jotenkin tykästynyt hyötypyöräilyyn. Nykyisin teen melkein kaikki kaupunkireissut Crescentillä.

Lykyn kuvat Sirpa Utriaisen kännystä.

lauantai 2. marraskuuta 2013

Fifty Shades

 


Tämä naisille suunnattu eroottinen trilogia on ollut tammikuusta lähtien kirjahyllyssä lukemattomien joukossa odottamassa vuoroaan. Silloin tammikuussa luin Noran arvostelun kirjasarjasta ja ostin itselleni kirjat pokkariversiona. Syyskuussa otin kirjasarjan lukulampun alle ja kaikki kolme noin 600 sivun tiiliskiveä tuli luettua vähän yli kuukaudessa.


Ennen kuin rupesin lukemaan ensimmäistä osaa Sidottu, kävin lukemassa netistä useita arvosteluja / keskusteluja kirjoista. Arvosteluissa oli kahta eri koulukuntaa, toiset tykkäsivät täböllä ja toiset eivät sitten yhtään. Kirjasarjan sisältö pyörii seksin ympärillä. Tosin kirjasarjan läpi kulkee juoni punaisena nauhana, mutta juoni nivoutuu seksikohtauksiin, jotka on kuvattu tosi tarkasti. 


Englantilaisen E. L. Jamesin erotiikkaa tihkuva Fifty Shades-trilogia viattoman opiskelijatytön ja eristäytyneen nuoren miljonäärin hullusta rakkaudesta on ollut huima menestys maailmalla.

Eroottisen sensaatiotrilogian avaus - tämä on se kirja, josta kaikki puhuvat!Kokematon opiskelijatyttö kohtaa salaperäisen, viileäkatseisen miljonäärin. Heidän välilleen roihahtaa kiihko, joka mullistaa molempien käsityksen intohimosta. "Luotatko minuun?" hän kysyy yhtäkkiä. Sitten hän katoaa hetkeksi ja palaa luokseni kädessään hopeanharmaa silkkisolmio. "Laita kätesi yhteen.""Aivan omaa luokkaansa oleva, kuuma kirja-alan ilmiö sekoittaa toisiinsa Twilightin ja naisille suunnattun erotiikan. Jestas! Kirjan lukija saattaa hyvinkin ajaa bussipysäkkinsä ohi."- Entertainment Weekly

Fifty Shades on ilmiö, joka leviää naisten keskuudessa kuin kulovalkea! Lue trilogian hekumallinen osa kaksi.Kiihko ei sammu Anastasian ja Christianin väliltä, vaikka Anastasia kieltäytyy elämästä rakastajansa menneisyyden syntisten salaisuuksien varjossa."Aivan omaa luokkaansa oleva, kuuma kirja-alan ilmiö sekoittaa toisiinsa Twilightin ja naisille suunnattun erotiikan. Jestas! Kirjan lukija saattaa hyvinkin ajaa bussipysäkkinsä ohi."- Entertainment Weekly

Christian Grey on tottunut määräämään ja käskyttämään niin yhtiönsä johdossa kuin makuuhuoneessakin. Pystyykö hän tinkimään periaatteistaan, kun yhteinen tulevaisuus Anastasian kanssa on uhattuna?

 Lainaukset täältä


Kirjoittaja E L James oli osannut kirjoittaa minun mieleistä tekstiä, eikä kolmen tiiliskiven lukeminen kyllästyttänyt kertaakaan.