keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Sarvikuono


Olen kärsinyt jonkin sorttisesta uintiallergiasta viime talvesta lähtien. Vuosi sitten ostin jo sarvikuonon, jotta kokeilisin sitä lievittämään tuota vaivaa. Allergia esiintyy sekä uimahalli- että avovesiuinnin jälkeen vaparia uidessa. Tirskun ja nenä vuotaa monta vuorokautta uinnin jälkeen. Tosi ärsyttävää! Joku ehdotteli nenäklipsin käyttöä, mutta en edes harkinnut klipsin ostoa, koska puhallan nenän kautta ulos. Klipsin käyttö aiheuttaisi varmaan hukkumiskohtauksen :-)   Tuo sarvikuonokin on ollut täysin unholassa. Olen kokeillut reseptivapaita allergialääkkeitä ja nenäsumutteita, kunnes vaiva nyt taas saavutti sellaisen pisteen, että rupesin jo miettimään lääkärille menoa. Onneksi on nämä lomat, jolloin tuntuu että ajatuskin juoksee paljon paremmin ja jää aikaa muuhunkin kuin työhommiin ja niistä toipumiseen. Tiistaiaamuna tein minulle pitkän uinnin. Uin ekaa kertaa hallissa 3 km. Uinnin aikana minulle juohtui mieleen tuo sarvikuono ja kun tulin kotiin etsin sen heti käsiini. Olin saanut vuosi sitten jo havaintoesityksen, miten kannu toimii. Hyvin yksinkertaista, mutta ajatuksissa taas ison vuoren kokoinen asia. Nyt vain ongelma saavutti sellaisen pisteen, että tuli kokeiltua sarvikuonoa. Ja lopputuloksena sarvikuono on tosi helppo käyttäā. Kannu täytetään vedellä ja siihen lisätään kannun mukana tullut lusikallinen merisuolaa ja ei kun kaatamaan toiseen sieraimeen. Vesi tulee pois toisesta sieraimesta, eikä edes tuntunut pahalta. Tiistaina uinnin jälkeen kerkesi jo tirskuttamaan muutaman kerran ennen kotiin tuloa. Mutta tirskutus ja nuha loppui kuin seinään, kun huuhtelin nenäröörit sarvikuonon avulla. Nyt sarvikuono on käyttövalmiina samalla tapaa kuin hammasharja ja toivottavasti sarvikuonon käytöstä tulee tapa ja pääsen eroon tuosta ärsyttävästä uintiallergiasta näin helpolla.

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Ylläri pylläri

Tänään alkoi viikon loma perinteisellä suursiivouksella ja tosi kivalla yllätyksellä. Eilen minulle tarjottiin mahdollisuutta mennä tänään hierontaan. Olen tehnyt koko talven talkootyötä lentopallopelien kirjurina. Tästä talkootyöstä kiitokseksi sain tänään hierojaopiskelijan tekemänä jalkahieronnan. Tosi mukava päästä nauttimaan siitä kidutuksesta, jonka hieronta jumisille jaloille aiheutti. Pitäisi varmaan käydä hieronnassa vähän useammin.
Huomenna sitten aamu-uinnille mars!

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Yhdistelmää yhdessä

Ei tule näköjään kuvia tähänkään postaukseen, höh! Ostin kuitenkin uuden tabletin ja sillä kirjoittelen tätä postausta, mutta kuvat eivät suostu siirtymään tähän tekstiin ja adapterikin pitäisi hommata!

No, vähä iloisempiin asioihin... Eilen oli mukava yhdistelmäreenipäivä, jonka tein osittain yhdessä koutsin kanssa. Koko treeni tuntui perjantaina ylitse pääsemättömältä vuorelta. Mutta lauantaina, kun treeniä lāhti palastelemaan, niin sehän muuttui suorastaan "helpoksi nakiksi" :-)  Aamulla klo. 11 - 12 meillä on seuran uintivuoro hitaille uijille. Siellä kävin vetäsemässä tunnin siivun vaparia painottaen ylävartaloon. Aamulla olin jo pakannut auto on maantiekiiturin, trainerin, juoksukamppeet, juomaa ja vähän välipalaa. Uinnin jälkeen siirryin Joensuun areenalle tekemään juoksu - traineriyhdistelmää yhdessä Sini-koutsin kanssa. Alkuverran jälkeen tehtiin 5 kierrosta 5+5 minuutin settejä pyörä-juoksua sisältäen vaihdot. Mukava treeni, jossa sai harjoitella vaihtoja ja siirtymistä lajista lajiin. Tosi kiva oli tehdä tällainen treeni porukassa. Samanlainen Areena-setti on vuorossa ensi viikolla ilman uintia ja ajallisesti pitemillä pyörä-juoksuosuuksilla. Nyt osaa jo suhtautua treeniin oikealla asenteella, kun tietää mitä on tulossa. Muutenkin kiva viikko tulossa, kun ei tarvitse roudata itseään töihin, vaan voi vain lomailla :-)

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Jalat juntturassa

Olen päässyt jo treenien makuun, jee. Mutta työt tahtovat vaan haitata treenailuja. Sain perjantaina uuden treeniohjelman ja perjantaina oli vuorossa uuden salitreenin sisään ajo. Tarkoitus oli olla yhteydessä koutsiin ennen salille menoa, mutta aikataulut eivät  natsanneet. Elikkä menin tekemään treeniä ilman ohjeistusta. Liikkeet, joita oli kuusi jaloille kohdistuvaa liikettä olivat tuttuja, joten mietin että mitään ongelmaa ei tule. Eikä liikkeitten suhteen tullutkaan. Mutta liikkeiden määrän suhteen tuli iso ongelma! Kun olin tehnyt treenin, aikaa siihen oli mennyt 1 h 45 min ilman alku- ja loppuverroja. Ihmettelin treenin jälkeen, että jotain häikkää tässä nyt varmaan on, kun ohjeistuksessa lukee, että voisi tehdä vielä ylävartaloliikkeitäkin? Aikaa oli vain kulunet niin paljon, ettei tullut mieleen jäädä tekemään mitään liikkeitä enää. Eilen lauantaina vuorossa oli sitten pitkä yhdistelmätreeni eli tunti kaikia tri-lajeja. Varsinkin juoksussa tuntui perjantainen sali aikamoisena jumina jaloissa. Treenin jälkeen en  muuten jaksanut tehdä koko päivänä muuta kuin hengailla kotona. Vielä lauantainakin mietin perjantain salitreeniä ja sen pituutta! Tänään sunnuntaina vuorossa oli 1 h 30 min juoksu-traineriyhdistelmä sisältäen lyhkäisiä spurtteja ja kadenssivetoja. Juoksun aikana hiffasin sitten mikä meni pieleen perjantain salitreenissä. Tein jumalattoman määrän liikaa sarjoja perjantain treenissä. Ohjelmassa oli kuusi jalkaliikettä, joita olisi pitänyt tehdä ensimmäisellä kierroksella 6 x 1 x 15 ja toisella ja kolmannella kierroksella 6 x 1 x 6 isommilla painoilla. Jokaisen sarjan välissä käytiin polkemassa pyörällā. Mina hurja tein 6 x 3 x 15 ekalla ja 6 x 3 x 6 toisella ja kolmannella kierroksella. Eikä siis mikään ihme, että aikaa meni niin hurjan paljon salilla ja toisekseen sain jalat aivan kauheaan juntturaan! Pakko oli soittaa koutsille ja kertoa, että nyt ollaan kyllä sellaisessa juntturassa, että ei mitään rajaa. Onneksi seuraavat kakasi päivää ovat lepoa treeneistä, vaikka sisältävätkin sitten tosi pitkät työpäivät. No, toivottavasti jalkojen juntturat hellittävät ja jotain hyvää on jäänyt myös jalkojen voiman tuottoon tuleviin koitoksiin.

PS. Olisi niin mukava ollut laittaa kuva uusista Nokian pinkeistä kumppareista, mutta tekniset ongelmat jatkuvat. Pakko oli vain päivittää edes tekstiä tänne bittiavaruuteen :-)

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Miinukset ja plussat

-
Imatran leirin jälkeen pidin maanantain lepoa ja tiistaina kävin uimassa / vesijuoksemassa. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä tuli kurkku kipeeksi ja seuraavanan päivänä nousi kuume. Makasin kolme vuorokautta kuumeessa tekemässä kuolemaa. En kuollut, kuume tippui alilämmöksi ja jätti jälkeensä aivan kauhean yskän. Olen yskinyt nyt yli viikon, eikä se ole vieläkään loppunut. Tänään minulta petti totaalisesti hermo ja menin Energylle tekemään treenin, joka olisi ollut seuraavana treenikalenterissa kun flunssa yllätti. Nyt on ainakin jotain tehnyt olo!
Minun tietsikka vetelee viimeisiään :( Kone sammuu omia aikojaan, eikä anna enää lisäillä kuvia, joten kuvaton postaus on tosi asia. Pitäis ostaa uusi kone, varmaankin!

+
Totaalilevon aikana olen lukenut, katsonut TV:tä ja neulonut. Monta rästissä ollutta lehteä on tullut selattua läpi. 
Olen laittanut kalenteriin viimeiset lomapäivät ja minulla on maalis-huhtikuun aikana yli kolme viikkoa lomaa. Sitten on aikaa treenata eikä työt häiritse treenien aikataulua.
Ilmoittauduin HCR:lle.
Ensi viikolla pääsen pällistelemään ampumahiihdon maailman Cup-kisoja ihan paikan päällä :)