tiistai 12. elokuuta 2014

Kuopion perusmatka 9.8.2014


Lauantaina kisasin tämän kesän kolmannen SM-kisan triathlonissa. Vuorossa oli Kuopion perusmatka, uinti 1500 m, pyörä 40 km ja juoksu 10 km. Osallistuin vuosi sitten samaiseen kisaan ja tänäkin vuonna sinne oli päästävä. Joroisten jälkeen sairastuin flunssaan ja jalkakin kipeytyi, joten kunnon valmistavaa treenijaksoa en tähän väliin saanut aikaiseksi.
Tämän kertaisessa kisassa aiheutti erikoisjärjestelyjä Kallaveden lämpötila, joka huiteli 24 asteen tuntumassa. Näin ollen märkkärin käyttö oli kielletty, jos meinasi kisailla SM-mitaleista. Niinpä lähtöryhmät olivat poikkeukselliset. Kahden minuutin välein lähtivät alle 50 v. SM-miehet, yli 50 v. SM-miehet ja kaikki SM-naiset, alle 50 v. kuntosarjan miehet, yli 50 v. kuntosarjan miehet ja kaikki kuntosarjan naiset. Niinpä ennen ensimmäistä kääntöpoijua märkkäripukuista miestä ja kohta naistakin alkoi lappaa ohi oikealta ja vasemmalta. Siinähän taas meikäläisen vapari sekosi ja siirryin rinuliin, vaikka olin pyhästi päättänyt etten sitä tekisi!  Uinti oli kahtena lenkkinä joiden välissä ei käyty maissa vaan jatkettiin suoraan uiden toiselle kierrokselle.
Uimaan olin lähtenyt tripöksyissä ja topissa ja T1:llä laitoin paidan päälle ja otin geeliä ja juomaa.


Kuopiossa hilippastaan juoksukengissä pyörää taluttaen aikamoinen matka ennen kuin päästään pyöräbaanalle. Pyöräreitti on tosi tekninen, on 90 asteen mutkaa useampikin, mukulakiviosuutta, kaivon kansia, kuoppaista asfalttia jne. Pyörä ajettiin neljänä kymmenen kilometrin lenkkinä, joten kolmen kierroksen ajan porukkaa oli aika paljon radalla. Aika-ajopyörät ei kuin viuhuivat ohitse. Moni käytti hyvin ääntään varoittaessaan ohituksista, koska usein sattui niin että oli itsekin jo ohittamassa hitaampaa. Ei kun kiireellä alta pois! Minä jollakin tavalla tykkään Kuopion pyöräreitistä. Pyörä olikin (niin kuin yleensäkin) helpoin ja mukavin laji minulle tässä kisassa. Pyöräilyn aikana otin kaksi geeliä ja join pullollisen (750 ml) urkkajuomaa.


T2 meni nopsemmin ja juoksemaan olisi pitänyt ryhtyä. Mutta ei se taaskaan onnistunut :( Juoksu oli sellaista tervan juontia, että ei mitään rajaa. Jalat painoivat miljoona kiloa,  röyhtäytti eikä jaksanut taaskaan juosta, joten viime vuoden ajan parantamisesta ei tullut mitään. Juoksu oli nyt kahtena vitosen lenkkinä. Lähdössä ja puolivälissä oli huoltopisteet, joissa kaadoin vettä päähän ja urkkajuomaa suuhun. Maaliin en jaksanut edes juosta vaan lönkyttelin. Maaliin tulo ei ollut niin iloinen asia kuin Joroisilla.


Kisan speksit olivat seuraavat:
uinti  41:10
T1  3:02
pyörä  1:23:15
T2  1:42
juoksu 1:06:38
kokonaisaika 3:16:38
Tällä suorituksella olin omassa ikäluokassa, kuntosarja mukaan lukien viides ja pokkasin podiumilta SM-pronssia.
Kisasta jäi jotenkin valju tunne, lähinnä omasta suorituksesta. Niin mielelläni haluaisin uida vaparia koko matkan, kun sitä kuitenkin osaan ja jaksan uida. Sitten olisi tosi kiva jaksaa joskus ihan oikeasti juosta!

2 kommenttia:

  1. Hieno suoritus joka tapauksessa! Paljon onnea!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :-) Sitä kun haluaisi olla parempi kuin mitä todellisuudessa onkaan.

    VastaaPoista