tiistai 5. elokuuta 2014

SUPpaillen



Lauantaina olin paikallisen Arctic Trainers-yrityksen järjestämällä SUP (stand up paddling) alkeiskurssilla. Mahtavaa, kun tänne jumalan selän taakse on rantautunut tällaisia palveluja tarjoava yritys :-) Alkeiskurssi kesti kaksi tuntia ja aluksi käytiin läpi asioita ihan kuivaharjoitteluna. Sitten otettiin laudat kainaloon ja roudattiin he muutama sata metriä uimarannalle. Uimarannalla opeteltiin melomista ensin polvilleen ja sitten seisomaan nousten. Tämän jälkeen rantauduttiin ennen kuin lähdettiin hiukka kauemmaksi suppailemaan.



Lauantaina oli tuulta 3 - 4 m/s eli mihin tuuli pääsi käymään, nosti se ihan mukavan kokoisen aallokon. Ensimmäinen etappi oli meloa hetken aikaa tuossa aallokossa ennen kuin päästiin sataman aallonmurtajien suojaan. Sataman laiturilla tehtiin toinen pysähdys.


Satamasta suppailtiin sitten hieman pitemmän aallokko-osuuden yli Pielisjoen suulle ja siitä vastavirtaan jonkun matkaa ennen kuin saavutettiin lähtöpisteelle. Kaksi tuntia hurahti ihan huomaamatta keskittyen jatkuvaan melontaan. Onneksi on jotain voimatreeniä tullut tehtyä jaloilla, joten tuossakin  aallokossa pystyin melomaan seisten. Enemmän minulla oli vaikeuksia melontatekniikassa ja olinkin ryhmän hitain meloja. Suosittelen kokeilemaan tätä mukavaa kesälajia ja varsinkin nyt kun kelit vielä suosivat juuri näitä vesiurheilulajeja. Alkeiskurssin käytyä olisi mahdollisuus osallistua kuuden sillan retkelle, jossa lasketaan Pielisjokea myötävirtaan alas kuuden sillan alitse. Katsotaan löytyykö aikaa ja keliä vielä tällaiselle retkelle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti