perjantai 30. marraskuuta 2012

Tri tekoja ja ajatuksia


 Loma sai aikaan tämän viikon ehkä mielekkäimmän treenikokeilun. Torstaina oli uimahallissa aamu-uintivuoro ja ajatuksena oli tehdä elämäni ensimmäinen jonkin asteinen tri-treeni. Niinpä heräilin aamulla vaille seiskan, vaikka oli tarkoitus heräillä jo kuudelta! No eipä hätää, aamupalat naamaan ja kaikki mahdolliset varusteet uintiin, sisäpyöräilyyn ja juoksuun reppuun / muovipussiin mukaan. Varsinkin juoksuvarustuksen varaamiseen vaikutti ensimmäinen tämän talven pakkasaamu eli pakkasta oli aamulla mittarissa - 12 astetta. Auton nokka kohti Rantakylää ja uimahallia ja suihkun kautta altaaseen. Uinti sujui parhaimmalla mahdollisella tavalla ihan omassa rauhassa, omalla radalla, aamu-uinnin parhautta! Uintihistoriastani tässä sen verran, että olen harrastanut kuntouintia joskus ihan aktiivisesti, mutta pelkällä rinta-/selkäuinnilla. Tänä syksynä reilun kuukauden olen käynyt aikuisten tekniikkakurssia ja oppinut siellä uimaan vaparia. Torstaina uin vaparia yhteensä 800 m ja aikaa tuhraantui 30 minuuttia. Tähän sisältyi 50 - 100 m välein pidettävä tauko, jolloin putsasin uimalasit huurteesta tai vedin vain muuten henkeä. Tässä vaiheessa olen kuitenkin tosi positiivisella mielellä omiin mahdollisuuksiin kehittää vaparin uintitekniikkaa ja jaksamista. Se vaatii vain äärettömästi uintitunteja ja -kilometrejä.


Uinnin jälkeen taas suihkuun ja pukkariin pukemaan kuntosalipyöräilykamppeita niskaan. Tänään uskalsin valita hieman pitemmälle viedyn kuntopyörän, kuin normaalisti tuolla salilla pyöräillessä. Ehkäpä Energyn wattbiken kokeilu antoi tähän vähän potkua. No, tuonkaan pyörän kaikki säädöt eivät ole ihan hanskassa, mutta 45 minuuttia pyöräilyä sai vaatteet kastumaan niin perusteellisesti. Hikistä hommaa tuo sisäpyöräily kyllä on! Minulla on tarkoitus hommata heti alkuvuodesta oma maantiepyörä ja traineri. Saisi sitten hyvät lähtökohdat kevään ulkopyöräilyn aloittamiseen. Olisi kalusto ajettu jo sisään ja jollakin tavalla tuttu. Mutta nämä ovat vielä ajatuksia ja toiveita ja se toteuttaminen vielä puuttuu.


Pyöräilyn jälkeen piti taas mennä suihkuun, koska en uskaltanut lähteä tuohon pakkaseen samoilla pyöräilyhi´illä (vaikea sana taivuttaa oikein monikkoon?). Juoksu ei sitten kulkenutkaan niin hyvin kuin odotin. Pakkanen aiheutti omat ongelmansa, samoin tämän viikon aikaisemmat treenit. Juoksemaan läksin uimahallilta ja kävin kiertämässä Rantakylän valaistun kuntoradan (1,8 km). Kuntorata oli kokenut muodonmuutoksen ja oikeastaan koko rata oli rakennettu uusiksi. Rata oli erittäin epätasainen ja ohuen lumikerroksen peitossa. Kuntorata on myös aika mäkinen, joten en uskaltanut juosta väsynein jaloin kuntoradalla oikeastaan yhtään. Siirtymät kuntoradalla ja sieltä pois tein kyllä juosten. Yhteensä kilometrejä kertyi vajaa viisi.
Mutta vaikka treeni ei ollut täydellinen, niin olen siihen kuitenkin tyytyväinen. Tästä se lähtee ja näitä pitää saada lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti