maanantai 24. helmikuuta 2014

Imatran leiri 21.-23.2.2014

 


Näitten hurjan ihanaisten CCH Racing Women tyyppien Veeran, Pian, Sinin ja Katin kanssa vietin mahtavan leiriviikonlopun Imatralla. Perjantaina lähdettiin Sinin kanssa kimpsuinemme ajelemaan kohti Imataraa kolmen hujakoilla. Olipas kiva kerrankin ajella vain reipas kaksi tuntia kohteeseen. 



Majoituimme Imatran kylpylän lähellä olevaan hulppeaan huvilaan. Kun tulimme perille, vastassa oli minulle ihan uudet tuttavuudet Pia, Veera ja Veeran iskä Vesa. Kohta läksimme tekemään valmistavaa treeniä Endurance Fantics - kestävyysurheilijan kuntosalille. Siellä meitä odotti, totta kai, Wattbike pyörät, joilla ajelimme kukin oman valmistavan treenin lauantain kisaan. Minä ajelin 45 minuuttisen nostamalla kaksi kertaa 3 - 4 minuutiksi tehot kisavauhtiseksi.



Illalla meidän oli tarkoitus mennä rentoilemaan kylpylään, mutta käännyimmekin respasta kohti mökkiä. Meille kerrottiin, että kylpylässä ei toimi lämminvesijärjestelmä, joten emme lähteneet riskeeraamaan mukavaa kylpyläkokemusta. Möksälle oli saapunut sillä aikaa viimeinen leriläinen Kati. Katin kanssa olin tutustunut aikaisemmilla Wattbike-kisareissuilla. Illalla kuuntelin, kun tytöt kävivät läpi pyöräilijän kisasuunnitelmia. Niin mielenkiintoista :) 


Lauantaiaamuna herättiin hyvissä ajoin kylpylän aamupalalle ja sen jälkeen tehtiin suksihuoltoa. Pikaluistoa Katin ja minun suksen pohjiin Sinin pohjattomasta voidepurkkiarsenaalista. 



Lauantain ensimmäinen urheilusuoritus tehtiin himppa erilaisessa ympäristössä OSMOS - COSMOS BARISSA. Kisanahan oli Wattbike ajot 200 m ja 10 km. Meitä naisia oli kaiken kaikkiaan seitsemän ajamassa ja sovittinkin kaikki samaan lähtöön.

kuva Indoor Sport of Finland
Miehet ajoivat useammassa lähtöerässä. Tulokset löytyvät täältä. Oma ajo tuntui tosi vaikealta ja odotinkin paljon huonompaa aikaa. Kisan jälkeen en omasta pyörän näytöstä nähnyt noissa olosuhteissa omaa loppuaikaa ja jotenkin olin siinä uskossa, että ajo ei mennyt ihan nappiin. Yllätys oli aika iso, kun tiistaiaamuna näin tulokset. Kymppikilsan aika parani kuukauden takaisesta SM-kisa-ajasta. 


Kisan jälkeen siirryimme kuntosalille tekemään Sinin järkkämää päivän toista treeniä. Treeni sisälsi ylämäkikävelyn, soudun, hiihtoergon, voimapyöräilyn välissä voimaliikkeitä kahvakuulalla, tangolla, levypainolla ja  TRX:llä. Eka kierros tehtiin rauhassa 2 minuuttia liikettä ja vaihdot. Toisessa nostettiin treenin volyymiä ja tehtiin yhdeksän liikettä kutakin minuutti ja vaihto kesti 15 s. Viimeinen kolmas kierros tehtiin sitten vielä astetta tehokkaammin. Tämän jälkeen soudettiin 5 x 1 minuuttia täysillä ja väliin minuutin palauttavat. Sen jälkeen olkin hikistä naista pitkin ja poikin salin lattialla. Vielä jaksoi palautella Wattbikeä pyöritellen.


Tämän aika hapottavan treenipäivän jälkeen siirryttiin Antskun Rossoon syömään ja sitten kohti kylpylää. Kylpylässä estiydyttiin hieroviin vesialtaisiin ja minä sain asettumaan aika tehokkaasti oikean takareiden / pakaran kipuilun. Jossakin vaiheessa lämminvesialtaassa meinasi jo ruveta raukaisemaan. Niinpä ei tarvinnut iltaturinoinnin jälkeen unta kauaa odotella.


Sunnuntai aloitettiin taas kylpylän maittavalla aamupalalla ja jatkettiin päivää kolmen tunnin treenisessiolla. Se aloitettiin puolen tunnin hölkkälenkillä ja jatkettiin möksän terassilla keskivartalotreenillä. Kahden kahvakuulan kanssa tehdyn liikkeen lisäksi oli muutama ihan haastavakin liike, kuten meritähti. Tämän jälkeen laitettiin suksiin pitovoiteet ja lähdettiin aika haastavan jäiselle latu-uralle hiihtämään. Suksi ei pitänyt ollenkaan, eikä hiihtokoulu oikein ottanut onnistuakseen. Mutta muutama lenkura kerettiin hiihtää haastavassa kelissä ja minä sisäistin yhden asian hiihdosta. Hiihdon jälkeen vielä suihku, tavaroiden pakkaus ja viimeiset poseeraukset :)


Sitten vielä kylpylän seisovan pöydän antimista nauttimaan ja kotimatkalle. Olipahan taas yksi mahtiviikonlopuista, jokakoostui huikeista treeneistä, mahtavasta seurasta ja aivan valtavan upeista puitteista. Kiitos kaikille ja erityisesti Sinille <3
Kuvat Katin & Annen kännyistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti