lauantai 9. helmikuuta 2013

Kehon huoltoa


Tällä lomaviikolla on ollut aikaa ajatella ja syventyä asioihin hieman syvällisemmin kuin kiireisellä työviikolla. Tällä viikolla kroppa muistutti myös kehon huollon ja levon tärkeydestä treenien lomassa. Eilen luin Älä poika märise vaan reenaa-blogista tällaisen postauksen, jossa on niin osuvasti kirjoitettu treenauksen peruspilareista, joista pohjakunto pitäisi rakentaa. 


Omalla kohdallani on havaittavissa suoranaista yli-innostumista, josta sitten kroppa esittikin oman vastalauseensa. Kaikkien lajien kanssa pitäisi edetä maltillisesti tekniikan, määrän ja laadun suhteen. Minä sain kokea uinnin kanssa pienoisen opetuksen. Tämän vuoden puolella uinti on lähtenyt sujumaan paremmin ja paremmin ja kun sujuu ei malta pidätellä, vaan painattaa menemään ihan urakalla. Muutama viikko sitten uintitreeniaika altaassa kerrallaan tuplaantui ja uintimäärä kertaa kohden jopa joskus triplaantui, eikä kroppa kestänyt perässä. Minulla se rupesi tuntumaan vasemman olkapään kipuiluna. Onneksi varasin ajan tälle viikolle hierojalle ja hän sai paikkoja ja jumeja avattua. Keskiviikon hieronnan jälkeen olkapää ja lapaluu olivat kuin tulessa. Vielä perjantaina paikat kipuilivat hieronnan jälkimainingeissa. Eilen alkoi jo tuntumaan, että kyllä se tästä paranee. Pitäisi vaan muistaa käydä hierojalla säännöllisesti, mieluummin paljon ennen jumeja.


Samoin innostuin tämän vuoden puolella pertsan hiihdosta ihan täysillä. Siihenkään ei ole kroppa täysin tottunut, joten hiihdon seurauksena pakarassa on tuntunut jomotusta. Onneksi hieronta tuntui auttavan myös siihen vaivaan. Samoin tämä koneilu sekä töissä että kotona ei edesauta kropan jumeja vaan minullekin annettiin erikoisohjeena venytellä lonkan koukistajia, jotka ovat äärimmäisen kireällä kaiken tämän istumisen ja treenailujen seurauksena. Mutta onneksi nyt tuntuu siltä, että hieronta auttoi ja ensi viikon lepo- ja kehon huoltoviikon jälkeen pääsee taas treenailemaan ihan kunnolla...toivottavasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti