perjantai 8. helmikuuta 2013

Uintitarvikkeet


Tein tilauksen uintitarvikkeista Swimshop.fi nettikaupasta. Tarvikkeet olivat käyneet posteljoonin kanssa
ulko-ovella, mutta eihän meillä ollut ketään kotona. Niinpä kävin hakemassa mieluisan paketin lähiSiwasta. Tilasin ihan ikiomaksi:
- Speedon Elite pullarin
- Kiefer Hydro Planner- uimalaudan Huom! sävysävyyn
- Speedon Biofuse Power-lättärit
- Aqua Sphere Kayenne-uimalasit
- lahkeellisen Arena Fulvia legsuit-uimapuvun


Kaikki tarvikkeet on jo koeajettu ja hyväksi havaittu. Niin kuin jo aikaisemmin kirjoitin, uimahallilla jossa käyn, on lainattavissa muovisia pullareita ja uimalautoja ja ne ovat ajaneet asiansa tähän asti ihan hyvin. Mutta onhan tuo ikioma pullari paljon miellyttävämpi kuin se muovinen ja uimalautakin on ainakin minun painolle paljon sopivampi kuin uimahallin uimalauta. Lauta ui jotenkin syvemmällä ja asento potkuja harjoitellessa on todellisempi.
Sitten nuo uudet uimalasit verrattuina vanhoihin. Ei voi puhua edes samana päivänä. Prismasta syksyllä ostettujen uimalasien kanssa on saanut pitää ihan luvan kanssa taukoja joka altaan välillä, kun uimalasit ovat joko huurussa tai niihin pääsee vettä. Nuo uudet ovat olleet kaksi kertaa yli tunnin uintitreeneissä. eikä niitä ole tarvinnut ottaa pois päästä huurtumisen takia kertaakaan. Molemmilla kerroilla on aivan pientä huurtumista ollut jossakin vaiheessa treeniä, mutta se on hävinnyt itsestään pois. Ikävänä asiana vain uintitreenin jälkeen, kun imukupit ottaa pois päästään, silmän ympärykset ovat sinipunaisena vielä pitkään. Mutta kumpi on sitten pienempi paha??? Noissa uimalaseissa on myös laajempi "kuvakulma" tuolla veden alla, joka helpottaa myös hurjasti varsinkin jos ui samalla radalla/radoilla muiden kanssa. Näkee ne kaikki miellyttävät kanssauijatkin paremmin ja voi ennakoida heidän ihmeelliset liikkeensä :)
Lättäreillä olen tehnyt vain kaksi pientä kokeilua. Ensimmäisellä kerralla uin lättäreillä 150 m ja toisella 300 m. Jo aikaisemmin alkanut olkapääkipuilu pisti miettimään lättäreiden kanssa uintia. Mutta mukavan tuntuiset treenivälineet nekin tuntuvat olevan ja pääsevät varmaan kovaan käyttöön, kun saan olkapään tervehtymään.


Lahkeellinen uimapuku on myös täysin passeli kooltaan. Ainoastaan reiden ympärysmittaa olisi syytä saada hieman lisää, jotta lahkeen suut eivät lörpöttäisi. Onneksi niissä on sellaiset silikonit, jotka tarttuvat ihoon ja pysyvät siten paremmin kuosissaan.

2 kommenttia:

  1. Onpa todella makeat uikkarit! Noilla on varmasti hyvä porskuttaa ;)

    VastaaPoista
  2. Joo, koko sattui just passeli ja mallikin on ihan kiva. Minulla ei ole koskaan ollutkaan tuollaista lahkeellista uimapukua.

    VastaaPoista