sunnuntai 11. toukokuuta 2014

HCR 10.5.2014


Lauantaina oli vuorossa jo perinteiseksi muodostunut Helsinki City Run Helsingissä. Matkustin piäkaupunkiin junalla jo perjantaina. Perjantaina kävin hakemassa lähtönumeron ja muut tilpehöörit ja pääsin jälleen seuraamaan CCH:n etappiajojen prologin Paanalla. Sini-koutsi oli ajamassa tuota skabaa. Harmi vain, kun sade haittasi tapahtumaa.


Ilmottauduin HCR:ään pari kuukautta sitten ja aikatavoitteeksi asetin 2:10. Tuo aika määritti lähtönumeron ja -ryhmän. Mietin tuota tavoiteaikaa, joka juoksutestien perusteella oli täysin realistinen. Kaksi viikkoa sitten minulla oli kovan treeniviikon ja lauantain 5x1000 m kovan testijuoksun jälkeen sunnuntaina kalenterissa puolikkaan treenijuoksu tietyillä tavoitevauhdeila. Eihän se ihan nappiin mennyt, vaan oli henkisesti erittäin vaikea treeni. Juoksukengät oli vähällā lentää jorpakkoon tuon juoksun jälkeen. Kun pääsin henkisesti tuon treenin yli, tehtiin koutsin kanssa päätös, että juoksen viikkoa ennen HCR:ää valmistavan treenit ihan tuntemuksien mukaan. Se treeni antoi uskoa aikatavoitteen saavuttamiseen.
Myös HCR:n läksin juoksemaan oman tuntemuksen mukaan. Ensimmäinen puolikas olikin mennyt reippaasti alle tavoitteen aikaan 1:01:16. Kuuden kilometrin kohdalla rinnalla juossut kaveri huuteli vaimolleen, että tavoitteessa ollaan vauhdin olessa 5:50 min/km. Minä mietin,että oho! En katsonut Polaria, kuin yhden kerran koko juoksun aikana. Toinen puolikas ei ollutkaan ihan niin helppo, kuin ensimmäinen. Energiat rupesivat hupenemaan ja oikeaan jalkapohjaan himppasen koskemaan. Viimeisen juomapisteen (18 km) jälkeen katsoin Polaria ja aika näytti 1:55. Mietin, että jos jaksan juosta loppuun, niin mahdollisuudet on 1:15 loppuaikaan. Niinpä läksin määrätietoisesti hilppasemaan kohti stadikkaa ja ihmeekseni jaksoin juosta jonkin sorttisen loppukirin. Maaliin saavuin ajassa 2:13:00. Olin äärettömän tyytyväinen :-)
Vuonna 2012 aika oli 2:42:00 ja vuonna 2013 2:20:55. Aika parani viime vuotisesta 7:55, joten ei voi kun olla tyytyväinen omaan kehitykseen. Jotain on tullut tehtyä oikein. Eikä tietenkään ihme, kun olen noudattanut täysin ammattilaisen tekemään treeniohjelmaa. Tämä välitavoite antaa taas uskoa tuleviin koitoksiin.


6 kommenttia:

 1. Onnea enkasta, tuli kerralla monta minuuttia parannusta. Ilmeisesti juoksukelikin oli mainio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia :-) Keli oli tosiaan loistava juoksuun, aurinko näyttäytyi eikä vettä satanut.

   Poista
 2. Jee, onnea!!! Hienosti juostu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juoksusta jäi tosi hyvä fiilis :-)

   Poista