keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Uinnista


Nyt avaudun trithlonin avauslajista elikkä uinnista. Minä tykkään tosi paljon tehdä uintitreeniä. Elämäni yksi parhaista päätöksistä oli, että menin syksyllä uinnin tekniikkakurssille ja opettelin uimaan vaparia. Uintitreeni ei ole ollut yhtään kertaa minulle vaikeaa, vaan aina menen tosi mielelläni sinne katselemaan niitä uimahallin kaakeleita. Minulla ei ole uintivalmentajaa tai jatkuvaa seurantaa uinnin tekniikassa. Pääsiäisen trileirin yksi parhaimmista anneista oli ulkopuolisen valmentajan tsekkaus minun vaparin tekniikasta. Sain siihen tosi hyviä vinkkejä ja treenivariaatioita. Tekniikka on omasta mielestä aika kohdillaan, ainoastaan käsivedon alkuun on kiinnitettävä erityistä huomiota. Uinnin tekniikkaa on tietenkin jatkuvasti pidettävä mukana kuvioissa, mutta ihan hakoteilläkään ei olla. Huomaan oman uintikunnon kehittymisen siinä, että nyt jaksaa vetää esimerkiksi 1000 metrin pullariuinnin ihan kevyesti. Vajaassa tunnissa saa uitua reilut kaksi kilometriä ja nykyään uintimäärä onkin 2 - 2,7 km / harkka. Myös vedot ovat tulleet treenin sisältöön. Aluksi meni 2 x 25 m palautuksin, mutta eilen jaksoin tehdä jo 6 x 50 m 15 s palautuksella, eikä tehnyt edes tiukkaa. Uintinopeus kehittyy koko ajan.
Osallistuin myös "Ui kesäksi kuntoon" uintiin, jossa korttiin kerättiin uintikilometrit tietyn ajan. Minulle kertyi tuona aikana reilu 18 km uintia. En olisi itse täyttänyt uintilankettia, mutta uimahallin täti otti käsipuolesta kiinni ja täytti lanketin minulle valmiiksi.



Noiden uimalasien hankkiminen oli yksi selkeä uintimukavuuden parantaja. Ensin useamman kuukauden kamppailin uimalasien huurtumisen ja veden hörppäämisen kanssa. Noiden lasien kanssa ei ole tarvinnut kertaakaan ottaa niitä kesken uinnin pois silmiltä. Nyt viime aikoina on tullut jonkun verran lasien huurtumista, mutta sen kanssa vielä pärjää. En tiedä rupeaako lasien silikonit fuskaamaan jonkun verran vai onko se vaan omaa hikoilua? Pullari on myös ollut ihan verraton apu treenailussa. Käsivetoja saa hyvin vahvistettua pullariuinnilla.
Toivottavasti myös avovesiuinti olisi yhtä kivaa tai vielä kivempaa kuin uimahalliuinti!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti