keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Pakkasjuoksu


Tänään liikuntapuolella oli vuorossa juoksulenkki. Pakkanen paukutteli -17 asteessa, kun töiden jälkeen rupesin pukeutumaan lenkkiä varten. Niin kuin kaikki talviulkoilu, niin juoksulenkin mielekkyys pakkasella on vaatetuksesta kiinni. Pakkasella ja tuulisella kelillä minä puen teknisen kerraston päälle välikerrosvaatteet. Tällainen pakkanen antoi aiheen laittaa tekninen fleesepusero päälle, eikä se ollut tänään yhtään liikaa. Jalkaan en sentään laittanut tuon puvun alaosaa, vaan vedin teknisen kerrastohousujen päälle polvipituiset urheiluhousut. Minulla on urkkavaatteiden joukossa lentopalloajoilta sellaiset hieman paksummat polvipituiset pyöräilyhousut (ilman peppupehmustetta), jotka lämmittivät tänään peppua ja reisiä.
 

Kenkinä minulla on Icebugin nastat ja sukkana ihan tavallinen juoksusukka. Käsiin laitoin kahdet ohuet sormikkaat päällekkäin. Loppupuolella lenkkiä olisi pärjännyt yksillä sormikkailla, mutta parempi tällä pakkaskelillä, että on liikaa päällä kuin liian vähän. Kenkien ja pohkeiden suojaksi laitoin vielä neulotut säärystimet. Päässä minulla oli fleecepuffi ja ohut pipo. Puffin joutui välillä ottamaan pois suun edestä, koska silmät rupesivat huurtumaan.. Ainoastaan polvien kohdalle olisin tänään kaivannut lisävaatekerroksen.


Viime talvena hommasin talvijuoksupuvun, joka on ollut tosi hyvä päällimmäisenä vaatekerroksena. Takin vetoketju on hieman temppuillut viime aikoina ja jätänkin sen nykyisin aukaisematta alas asti. Olisiko useammat pesukerrat aiheuttaneet vetoketjulle jonkun jumin.
Tämän iltaisen lenkin tarkoitus oli olla pituudeltaan sellainen 40 - 45 minuuttia, mutta viihdyin juoksemassa kuitenkin pikkasta vaille tunnin. Elikkä ei ollut mitään kiirettä kotiin pakkasen vuoksi. Pitemmän lenkin takia kotona odotti ainoastaan liian pitkään lämminnyt sauna, joten siellä ei sitten viihdyttykään normaalia aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti