sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Viikon 51 treenailut


Ma: illalla punnerrukset + kotikuntopiiri 50 min (vatsat, käsipainotreeni, lankku, venyttely)
Ti: illalla uitni 45 min + kuntosalipyöräily 40 min
Ke: illalla juoksu 56 min, 8,6 km  (pakkasta - 17 astetta)
To:  illalla punnerrukset + kotikuntopiiri 1 h (vatsat, käsipainotreeni, lankut, venyttely)
Pe: ilalla uinti 1 h 15 min
La:lepo
Su: aamulla punnerrukset + juoksu 1 h 14 min, 10,8 km (pakkasta -17,9 - 20,4 astetta)
juoksu 2 h 10 min,  uinti 2 h min, pyöräily 40 min, lihaskunto 1 h 50 min,   yhteensä 6 h 40 min


Tiistain pakkasjuoksusta kirjoitin oman postauksen ja tänään pakkasjuoksu jatkui. Herätessäni aamulla pakkasta oli vain -15,9 astetta ja silloin päätin, että tänään on juoksupäivä. Aamupalan jälkeen minun pitää tasoitella vatsaani n. 2 h ennen kuin lähden juoksemaan. Lähtiessäni kymmenen jälkeen juoksemaan pakkasta oli jo -17,9 astetta. Juoksin taas suunniteltua pitemmän matkan, koska juoksu tuntui vain niin käsittämättömän hyvältä. Tapasin juoksulenkin aikana tuttuja ja meni joku aika, ennen kuin tajusivat kuka sen kaiken kuuran alta moikkailee :) Hymyssä suin juoksin loppumatkan ja mietin, että aikaisemmin olisin itsekin ihmetellyt vastaan tulevia kuurapartoja. Mikä ihme saa ihmiset tällaisella pakkasella juoksemaan!?!? Mutta tänään juostessa viimeistä mäkeä ylös mietin sitä hyvän olon tunnetta mitä tämäkin pakkasjuoksu sai aikaan. Kun lopetin juoksun pakkasta oli jo -20,4 astetta! Tuon pakkasen nousun jos olisin arvannut, en varmaankaan olisi lähtenyt tänään juoksemaan. Mutta onneksi läksin :)
Tällä viikolla sain tehtyä kaksi hyvää uintitreeniä. Perjantaina uimahalli oli viimeistä päivää auki ennen joululomaa, joten illalla siellä oli aika hiljaista. Mietin, että jos saan tehdä uintitreenin omalla radalla, en menekään kuntosalille pyöräilemään, vaan teen pitemmän uintitreenin. Niinpä sitten teinkin pisimmän tähän astisen uintitreenin. Vähänkö olin treenin jälkeen happy, kun jaksoin lopputreenin vedellä vaparia tosi pitkän pätkän ilman taukoja ja uinti tuntui tosi hyvältä. Tosin seuraavana yönä tiesin huidelleeni vaparia käsilläni, koska molemmat olkapäät (ja vasen rintalihas) olivat kipeinä. Uinnin jälkeen saunassa venytellessäni selkää minulla kramppasi ensimmäisen kerran eläessäni vatsalihas! Siis oikeesti, minulla on vatsalihaksiakin!
Noista vatsalihaksista voin antaa kunnian näille lihastreeneille elikkä bodycirkuitille ja kotikuntopiireille, joita olen jaksanut nyt tahkota useamman kertaa viikossa koko syksyn. Vitsi, kun jaksaisi vain tahkota niitä myös tulevaisuudessa.
Punnerrushaaste eteni ohjelman mukaiselle 5. viikolla, joka oli minulla sitten 6. punnerrusviikkoa. Tein punnerrukset maanantaina, torstaina ja sunnuntaina. Punnerrukset etenivät seuraavasti: 17, 19, 17, 15, max (väh.20) 25 - 10, 10, 13, 13, 10, 10, 9, max (väh 25) 25 - 13, 13, 15, 15, 12, 12, 10 max (väh. 30) 34. Tämän viikon haaste ei etene ihan aikataulussaan, koska tänään olisi pitänyt tehdä jo tasotesti. Minä teen tasotestin vasta ylihuomenna eli joulupäivänä. Haaste alkaa olla siinä vaiheessa, ettei sitä kannata tehdä väsyneenä eikä toisen treenin jälkeen. Katsotaan pääsenkö viimeiselle viikolla vai kertaanko 5. viikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti