perjantai 14. joulukuuta 2012

TYKEtystä


Tähän mennessä TYKE:n kokeiltuja lajeja ovat:
- kahvakuula x 2
- koripallo
- Han Moo Do - kamppailulaji
- salibandy x 2
- jooga
- juoksukoulu (teoriaosuus)
- jousiammunta
- kyykkä
- golf
- kirkkovenesoutu
- pilates
- vesijumppa
- zumba x 3
- vesijuoksu
- kuntosali x 2
- curling
Maanantaina oli TYKE:n lajikokeilusta jo toista kertaa vuorossa säbä. Tunnin verran juostiin salia päästä päähän ja sain aikaiseksi ihan kivan pk-treenin. Keskisykkeeksi muodostui 124 ja maksimissaan syke kohosi 149. Säbän mailatekniikka ei ole minulla oikein hallussa. Kun kolme miespuolista mailataituria oli aina vastassa, niin hieman piti aina painaa jarrua, ettei menisi ihan päättömäksi juoksuksi koko treeni. Mutta muutaman kerran piti testata hieman nuorempien kavereiden spurtteja. Mukavaa, että jaksaa pysyä messissä, vaikka itse peli ei aina sujukkaan niin kuin pitäisi.


Tiistaina meidän firman TYKEläisille pidettiin ravintoluento. Ravintoterapeutti jutskaili meille hyvistä ja huonoista rasvoista ja monesta muusta ihan normaaliin ruokailuun liittyvästä asiasta. Luennon päätyttyä tentattiin yhden muun kestävyyskuntourheilijatyökaverin kanssa vielä ravintoterapeuttia kuntoilijan ruokailuista, palautus- ja energiajuomista, proteiinin ja hiilihydraattien tarpeesta. Esitettiin toiveena, että luennon voisi kohdistaa kestävyysurheilijoille, joita meidänkin firmasta löytyy useampiakin. Mutta sain muutaman idean ravintoterapeutilta, joista ensimmäinen pääsi testiin jo tänään. Minulla on ongelmana se etten pysty syömään mitään maitopitoista ruokaa, joten rahkat, maito ja monet muut hyvät elintarvikkeet ovat pannassa. Ravintoterapeutti käski kokeilla soijajugurttia. Tänään meinasin testata soijajugurtin vaikutuksen. Ravintoterapeutti käski myös lisätä hiilihydraattien määrää, jotta treenit eivät lähtisi polttamaan lihaksia.


Keskiviikkona lajikokeiluun pääsi yksi tähänastisista lajeista ehdottomasti parhaimmasta päästä elikkä curling. Aluksi tuntui aivan epätoivoiselta saada kivi luisumaan nänniin asti. Siinä pyllähdettiin pepulleen ja oltiin nelinkontin jäällä, kun yritettiin saada kivelle sopiva vauhti. Mutta kun harkkakierrosten jälkeen laitettiin pelit pystyyn, niin jopas kivet rupesivat löytämään osoitteen. Meidän firman kolmihenkinen joukkue voitti kaikki kolme peliä. Aivan uskomattomiin suorituksiin viruttiin näin ensikertalaisiksi. Tosi mukavaa oli ja ensi vuoden puolella otetaan uusiksi.
TYKEtys jatkui vielä torstaina taukojumpan muodossa, kun työpäivän päätteeksi tehtiin firman käytävällä selkätaukojumppa. Vitsi, kun muistaisi tehdä ihan yksinkertaisia mutta tehokkaita liikkeitä työpäivän aikana!

Valokuvat  on otettu keskiviikon curling-lajikokeilusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti