keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Avovesiuintia

 

Sunnuntaina sain vihdoin ja viimein korkattua uuden Sailfish-märkkärini tässä kotini lähellä sijaitsevalla Koivuniemen uimarannalla. Suihkasin Sailfish-kassin kanssa rannalle. Babyoilin (Kauramoottorin blogista luin ;) avustamana märkkäri päälle ja tutustumaan sen ominaisuuksiin avovedessä. Viikolla olin jo kahtena iltana käynyt nopean uinnin tekemässä samaisella rannalla. Vesi oli vielä tuolloin kylmää, mutta sunnuntaina ei tarvinnut enää arpoa veteen menoa. Vesi oli lämmennyt jopa helteisten päivien aikana ihan uimakelpoiseksi. Pulikoin vedessä ja testailin vaparin uintia sellaiset 20 minuuttia.


Eilen Trisome-blogin Hanne pyysi  avovesiuinnille Lehmon Kaunislahteen. Hannen kirjoituksen uinnista voit lukea täältä.  Polkasin Cresentillä ensin Hannen luo Lehmoon ja siitä sitten Hannen kyydissä rantsuun. Höytiäisellä oli aika iso aallokko, mutta urheasti lähdettiin kokeilemaan avovesiuintia. Vesi oli täynnä siitepölyä, mutta muuten ranta on täydellinen avovesiuintiin. 


Eihän sitä ihan pärjännyt tuolle duracellille (=Hannelle), mutta kivat 45 minuuttia viihdyttiin vedessä ja minäkin sain ensikosketuksen avovesiuintiin. Minua ei kauheasti haitannut tuo aallokko, mutta avovesiuinnin tekniikkaa ja -kuntoa pitää vain tahkota. Minulta unohtui useasti se tärkeä suunnistaminen.


Jossakin vaiheessa rupesi vasemman jalan pohje kramppaamaan ja märkkärin kaulus hankaamaan. Mutta muuten kokemus avoveteen oli tosi positiivinen. Tuolla Kaunislahdessa pitää ruveta kuluttamaan aikaa ihan enemmänkin.


Tosi mukavaa oli tehdä yhteistreeni. Kaverin kanssa on myös jotenkin turvallisempi ja mukavampi uida.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti