maanantai 3. kesäkuuta 2013

Sykkeistä part 2


Heti seuraavana iltana tuon ensimmäisen sykepostauksen kirjoituksen jälkeen luin Juoksija-lehteä 4/2013. Lehdessä oli artikkeli "Juoksija pyörän selässä". Tuossa kirjoituksessa on pohdittu juoksun ja pyöräilyn syke-eroja. Tekstissä sanotaan, että ihmisillä on yleensä 10 pykälän ero sekä maksimi- että vauhtialueiden kesken juoksusta pyöräilyyn. Nuo minun testit tehtiin pyöräergometrillä. Testissä määritellyt sykerajat pätevät siis pyöräilyyn. Juoksussa olisi rajat noin 10 pykälää isommat. Silloin minun perus- ja vauhtikestävyyden raja juoksussa olisi noin 143?
Samaa asiaa oli Kunnonkohottajan sporttiblogin Kirsi kommentoinutkommenttilootaan. Kiitos ajatuksia herättävästä kommentista.
Mukavaa olisi päästä molempien lajien testiin, jossa mitataan myös maitohapot ja hengityskaasut. Saisi tarkat sykerajat.
Mutta minä elän jännittäviä aikoja. Minulla on menossa "neuvottelut" omasta PT:stä / valmentajasta ainakin kolmeksi kuukaudeksi. Olen niin innoissani, etten meinaa housuissani pysyä :)) Saan varmaan tulevaisuudessa tähänkin asiaan valaisevaa tietoa.

6 kommenttia:

 1. Mahtavaa, oma PT! :) Toivottavasti neuvottelut tuottaa toivotun hedelmän :)

  VastaaPoista
 2. Tosiaan pyöräergometrillä otettuihin maksimisykkeisiin saa lisätä sen 5-10 lyöntiä juoksuun, miula oli kans siinä testissä maksimi 174 ja nyt oon saanu juoksulla maksimit 183. Sama uinnissa, syke on 10-15 lyöntiä alhaisempi kuin mitä todellisuudessa on, näin miule on kerrottu :)

  Mahtavaa jos tuo valkkuhomma onnistuu! Mie kans tässä kuumeisesti pähkäilen että otanko vai enkö ota =)

  VastaaPoista
 3. Oon niin täpinöissäni tuosta valkkujutskasta. Muutenkin tuntuu, että on tapahtunut tosi paljon mukavia asioita treenin ja lajin parissa ja tapahtuu jatkuvasti :)

  VastaaPoista
 4. Joo, tosiaan pyörällä on erit kuin juoksussa. Mulle on sanottu, että pyörän aerobibinen kynnys on 10-15 vähemmän kuin juoksussa. Ja sitten taas uinnissa 20-30 pykälää vähemmän kuin juoksussa.

  Tsemppiä neuvotteluihin!! :)

  VastaaPoista
 5. Suurimmalla osalla ihmisistä sykerajat vaihtelevat lajien välillä, mutta on poikkeuksiakin. Itselläni ei juuri ollut eroa juoksun ja pyöräilysykkeiden välillä. Tosin saan vedessäkin melkoiset sykkeet.

  Todennäköisesti samantasoisiin sykkeisiin vaikutti, että olin pyöräillyt / käynyt spindessä pari vuotta, mutta en ollut harrastanut juoksua ollenkaan. Mutta kyllä mun sykkeet ovat edelleenkin samalla tasolla niin pyöräily- kuin juoksuvedoissa.

  VastaaPoista
 6. Ai jaa... Onko tuohon ainoa ratkaisu testata sykkeet molemmissa (tai kaikissa) lajeissa? Itsellä ei riitä tieto-taito analysoida omia sykkeitä, vaikka nyt alkaa olla jo aika paljon dataa juoksusta ja jonkin verran pyöräilystä. Mutta tietoahan (ja testejä) on saatavilla.

  VastaaPoista