keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Testeissä


Tänään oli aika jännät paikat töiden jälkeen. Treenikalenterissa luki juoksun tasotestit! Löytyihän se testaaja ja laktaatin mittauskalusto lähempää kuin Kuopiosta. Minun omavalmentaja Sini testasi juoksun tasotestit ja loppuun tehtiin vielä lihaskuntotestit. Samaan syssyyn opeteltiin vielä juoksun koordinaatioharjoitteita. Testipaikkana oli Joensuun keskuskenttä. Onneksi olin työpäivän ilmastoidussa toimistohuoneessa enkä tiennyt tuon taivaallista ulkona odottavasta helteestä. Mutta keskuskentällä totuus paljastui ja testit tulikin  tehtyä tosi kuumassa kelissä ja suorassa auringon paisteessa. Viimeisellä täysiä-kerroksella alkoi kuumus verottamaan jaksamista, muuten ei ollut muuta haittaa kuin hien valuminen. Innolla jään odottamaan tasotestin tuloksia.
Keskusteltiin myös vakavasti treenikalenterista ja sen noudattamisesta. Minä olen jo kerennyt muutamaan otteeseen sooloilemaan. En pahasti, mutta kuitenkin väärään aikaan. Mutta kun pitää testailla jaksaako oikeesti mennä polkemaan tempoa ja auttako allergialääke uinnin jaksamiseen ja, ja ..... Mutta pitää vaan jatkossa luottaa täysillä eikä sooloilla! Tämäkin päivä näytti, että kaikesta selviää, jos ei ihan huipusti, niin ainakin omalla tasollaan. Näiden testien tarkoituksena on tsekata juoksun kuntotaso ja kehitettävät alueet. Sitten syssymmällä tehdään uudet testit ja katsotaan onko kehitystä päässyt syntymään. 
Ja jos ei vielä ole käynyt selville, niin olen tykännyt ihan satasella tehdä treeniä kalenterin (=valmentajan) mukaan, koska ne ovat olleet tosi monipuolisia ja jotain ominaisuutta tai kohdetta kehittäviä. Lisäksi tässä saa tehdä monen laista palauttavaa pk-treeniä ettei varmana pääse kyllästymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti