torstai 23. tammikuuta 2014

Etelän leiri 17.-19.1.2014


Viime lokakuussa Hannen teräsnaisbileissä yksi vieraista ja Hannen ystävistä oli Päivi, joka myös kirjoittaa blogia ja harrastaa triathlonia. Olen seurannut Päivin kirjoituksia ja ihaillut hänen tietämystään ja osaamistaan uinnissa. Minun uintihistoriahan on sellainen, että olen harrastanut kuntouintia ja käynyt joskus jopa sukelluskurssinkin. Mutta vaparia en ollut koskaan opetellut uimaan. Vuosi sitten syksyllä kävin uimaseuran uimakurssin ja opin uimaan jollakin tavalla vaparia. Sen jälkeen olen vain käynyt uimassa ja aina sieltä täältä, lähinnä blogeista yrittänyt onkia jotain tietoa uinnin tekniikasta, välineistä ja uintitreeneistä. 
Hannen partyissa Sini-koutsi ja Päivi jutustelivat ja rupesivat suunnittelemaan meille leiriä, jossa yhtenä suurena ja tärkeänä osana olisi Päivin uintiopetus. Tämä leiri saatiin sovittua Wattbike-kisojen yhteyteen viime viikonlopulle piäkaupunkiseudulle.


Minulla meinasi itku päästä, kun pitkään näytti siltä, että en pääse lähtemään koko leirille työkiireiden takia :( Onneksi sitten hokasin, että vaikka muu porukka lähtee perjantaiaamuna autolla kohti etelää, niin voin ihan hyvin tulla junalla perässä. Niinpä perjantaina työpäivän päätyttyä hyppäsin Helsingin junaan ja rupesin neulomaan villasukkaa. Sain sen kärkikavennusta vaille valmiiksi ennen Tikkurilan asemaa, jossa hyppäsin junasta pois. Asemalla oli koko muu porukka Sini-koutsi, Hanne ja Karo minua vastassa. Missasin leiristä ainoastaan perjantain uintiopetuksen.Asemalta ajettiin suoraan Liikuntamyllyyn, valtavan isoon halliin, josta löytyi vaikka mitä treenipaikkoja eri lajeille. Sieltä löytyi mm. Wattbike-pyöriä tuollaisten kaltereiden takana. Tehtiin Karon ja Hannen kanssa valmistava treeni. Minä pyörittelin kampia 45 min ja nostin kaksi kertaa watit neljäksi minuutiksi VK2 yläalueelle. Sini-koutsi ajeli Nishikillään myllyn radalla oman seuran pyörätreeniä. Treenin jälkeen ajeltiin Karon meille järjestämään yöpaikkaan, iltapalaa nassuun, jutustelua ja nukkumaan. Tyttäret olivat himppa väsyneempiä kuin minä, kun Päivi oli pitänyt heille jo haasteellisen uintitreenin.


Lauantai aloitettiin pitkällä aamulla ja sitten Jumboon lounaalle ennen Wattbike kisoja, josta oma postaus täällä.
Kisan jälkeen siirryttiin taas Liikuntamyllyyn Sini-koutsin pitämiin juoksutreeneihin. Ennen sisälle menoa käytiin tekemässä pieni happihyppely ja kertaamassa Wattbike-kisan vaiheita.


Siinä kun aloiteltiin treeniä, tuli meitä jututtamaan Riikka (kuvassa toinen vasemmalla), joka oli bongannut minut ja Hannen ihan ja vain meidän blogien perusteella. Minut hän oli tunnistanut tuosta Kuopio triathlon buffista. Riikka oli tuumannut kaverilleen, että mitä nuo täällä tekee? Ihanaa, kun tulit juttelemaan :) Se antoi taas kivan fiiliksen siitä, että näitä meidän blogeja tosiaan joku lukee. Riikka oli hallissa myös tekemässä oman seuran treeniä. 

Mitähän tässä oikein pitäisi tehdä?


Sini piti meille juoksuun liittyviä liikkumisharjoitteita. Tuossa vaiheessa porukka vain oli aika väsähtänyttä ja meikäläinen aika ulapalla koko touhusta. Ainoastaan lähtöstartit spurtteihin eri asennoista onnistuivat minulta kuta kuinkin jotenkin. Mutta eiköhän tuokin treeni antane joitakin eväitä tuleviin koitoksiin. Loppujuoksu, jossa pareittain juostiin ja parin spurtteihin piti vastata, alkoi olla jo liian raskasta.


Liikuntamyllystä siirryttiin Tikkurilan Rossoon myöhäiselle, mutta ah niin maistuvalle päivälliselle. Päivi kävi läpi perjantaisissa uintitreeneissä kuvaamaa materiaalia ja kertoili miten porkut, vartalon kierrot, pään asennot, käsien liikkeet pitäisi olla oikeaoppisessa vaparissa. Päivän rasitusten ja hyvän ruuan jälkeen ei unta tarvinnut paljon odotella majapaikassa kenenkään meistä.


Sunnuntaiaamuna heti aamupalan jälkeen suunnistettiin Mäkelänrinteen uimahallille leirin viimeiseen uintisessioon. Päivi oli jo asemissa ja pitikin seuraavan kaksi tuntia meitä ohjaksissaan.


Ihan ekaksi tehtiin alkulämpäksi kuivaharjoittelua. Sitten siirryttiin altaaseen ja pitihän sitä alkuverra käydä vetäisemässä 50 metrin radalla. Sitten siirryttiin omalle 25 metrin radalle ja tehtiin Päivin oma uintitreeni, joka keskittyi potkuihin unohtamatta vartalon kiertoa ym. uinnissa hyvin tärkeää tekniikkaa. Eihän se meikäläisellä ollut niin kauhean vauhdikasta eikä näyttävää se uinti, mutta perässä pysyttiin kaikissa tekemisissä. Mahtava, upea, opettavainen, monipuolinen + kaikki muut mahdolliset adjektiivit tuosta uintitreenistä. Olin niin odottanut ja sain paljon, paljon enemmän! Ainoa asia, joka meni ihan nappiin minulla oli ?kellunta, jolla lopeteltiin uintitreeniä rentoutuen ja nauttien. Kellunnassa ruvettiin mahalleen veteen ja annettiin veden nosteen nostaa raajat pinnalle.Päivillä oli mukana kaikenlaisia uintileluja, joita saatiin myös kokeilla. Lopuksi vielä vähän hassuteltiin altaassa :)
Uinnin jälkeen siirryttiin kahvioon ja käytiin taas tallenteiden avulla läpi kunkin uintitekniikkaa. Päivi opasti ja neuvoi hienosti, että missä mättää. Saatiin myös tosi hyviä neuvoja, joilla kunkin kannattaa omia heikkoja kohtia ruveta harjoittamaan.


Päivi pääsi ilman muuta meidän villasukkateamiin, kun luovutin tälle ihanalle uintiopettajalle ja villasukkaihmiselle uudet villasukat :)


 Päivä jatkui vielä iloisella kotimatkalla, kun muisteltiin tämän viikonlopun tapahtumia ja kirjattiin yhdessä ylös uintitreenin sisältöä ja mietittiin yhteisiä uintitreenejä. Tästä viikonlopusta riittää virtaa vielä pitkäksi aikaa eteenpäin...Kiitos kaikille, olette ihania <3

7 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Villasukat ovat olleet ahkerassa käytössä. Kiitos niistä :)!

  VastaaPoista
 2. Kiitos ja ihanaa, kun noista villasukista tykätään <3

  VastaaPoista
 3. Kyllä siusta Anne tulisi myös hyvä pikajuoksija ;) :D

  Kiva rapska, kiitos vielä kaikesta :)

  VastaaPoista
 4. Ihana kuulla, että teitä piristi ja tsemppasi käyntini teitä moikkaamassa. :) Olin itse niin yllättynyt, kun näin teidät ja tunnistin. Oli kyllä lähellä etten olisi tullut moikkaamaan teitä. Onneksi tulin ja kiitos siitä treenikaverilleni. Tsemppiä treeneihin ja mukavaa talvea! :) Toivottavasti kesällä tavataan! :)

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Siis se oli yksi vkl:n kohokohdista, kun tulit moikkaamaan :) Hannen kanssa monta kertaa juteltiin kotimatkalla tapahtuneesta. Se antaa jotenkin virtaa tähän blogin kirjoittamiseenkin, kun tietää että joku siellä seuraa näitä. Mukavaa kevään jatkoa ja voimia treenailuhin. Kesällä sitten kisoissa nähdään :)

   Poista