sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Sunnuntain pitkä yhdistelmäTänään oli vuorossa sitten pitkä yhdistelmätreeni. Treenipäiväkirjassa luki 1,5 h hiihtoa ja 1,5 tuntia pyörää. Eilen viestiteltiin facessa, että missä olisi sen verran latua, että pääsisi hiihtämään. Pärnällä ladut ovat olleet kunnossa, mutta tälle aamulle sinne oli buukattu latutalkoot. Niinpä tein päätöksen lähteä hiihtämään Rantakylän kuntoradalle. Laitoin vielä viestiä Hannelle ja hänkin oli tulossa Rantakylään korkkaamaan uuden uutukaiset luistelusuksensa. Kerkesin hiihtää kolme lenkuraa ennen kuin Hanne saapui baanalle. Niinpä ensimmäisenä Hanne otti muutaman kuvat omalla kännyllään minusta hiihtämässä. Kierrettiin yksi lenkura yhdessä ja sitten Hanne lähti viilettämään omaa vauhtiaan. Rantakylän lenkurassa on yksi aika hapokas nousu ja sitten tietty aika vauhdikas lasku, joka piti tulla alas auraten. Sitten lenkuralla on muutama pieni nousu ja lasku ja sitten pitkä pätkä tasaista.
Kerkesin kiertää 1,5 tunnin aikana lenkuran kahdeksan kertaa ja kun yksi lenkki on 1,7 km niin kilometrejä kertyi 13,6. Sykkeet sain nousemaan ihan oikeasti ja onneksi hiihdon aikana oli kaksi kuvaussessiota, niin sain tasattua sykkeitä hieman alemmaksi.Hiihtelen pertsaa ihan perstuntumalla enkä ole hiihdon tekniikkaan koskaan saanut ohjeistusta. Niinpä ilmoittauduin Kiinteistömaailman mainostamaan ilmaiseen hiihtokouluun. Se tuli vähän niin kuin vihjeenä koutsilta, koska hän on toinen hiihtokoulun opettajista. Toivottavasti tarpeeksi porukkaa ilmoittautuu hiihtokouluun, niin se saataisiin pidettyä.


Hiihdon jälkeen ajelin kotiin ja vaatteiden vaihdon jälkeen siirryin trainerin päälle tekemään toista 1,5 tunnin treeniosuutta. Kampien pyörittely tuntui tänään tosi helpolta ja pidinkin kadenssin koko ajan 95 - 100 välillä. Kaksi kertaa vaihdoin isompaa vaihdetta silmään ja nostin sykkeitä 125 - 130 välille neljäksi minuutiksi kadenssin ollessa n. 105. Muutoin poljin tuolla 95 - 100 kadenssilla ja sykkden ollessa tasisesti 110 -115 välissä. Mukava kolmen tunnin treenisessio ja nyt kyllä ihan pikkasen väsyttää.

Kiitos Hanne taas kuvista :)

2 kommenttia:

  1. Vitsi mie oon kade noista siun kadensseista, saat pidettyä ne jo pitkän aikaa tuolla korkeella!! Hienoa kehitystä ja hyvä yhistelmäreeni :)) Kiva oli törmätä ladulla, sekä edelliseen että tähän postaukseen: ei kestä kiitellä kuvista, tämähän on jo enneminkin sääntö kuin poikkeus että kuvataan :D

    VastaaPoista
  2. Nyt oikeaastaan ekaa kertaa seurasin koko ajan kadenssia enkä antanut sen pudota. Usein teen palauttavaa trainerilla enkä jaksa seurata kadenssia muuta kuin jos ohjelmassa on sanottu jotain vetoja tms. Hämmästyin eilen, että jaksoin noin pitkään pitää tuota kadenssia ja sykkeet pysyivät hyvin kurissa.

    VastaaPoista