lauantai 4. tammikuuta 2014

Tilinpäätös vuodesta 2013

Kirjoitin täällä toiveita vuodelle 2012 ja täällä tilinpäätöstä vuodesta 2012. Nyt olisi vuorossa kirjoittaa tilinpäätös viime vuodesta 2013. Olen kopsannut toivepostauksen (vuodelle 2012) tekstin tähän kirjoitukseen mustalla ja punaisella tilinpäätöksen vuodesta 2012. Nyt kirjoitan sinisellä tilinpäätöksen vuodesta 2013.


Vuosi 2011
Työrintamalla kipuilin koko alkuvuoden etsien paikkaani, identiteettiäni ja syitä kaikkeen tapahtuneeseen. Kesällä annoin työn imun ruveta viemään ja loppuvuodesta kerroin ex-työkaverille, että mottoni on nykyisin "Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat". Aivan turha on pyristellä tässäkään asiassa tutkainta vastaan. Ainoana miinusasiana työkuvioissa on ainainen kiire ja työn määrän henkinen kuormittavuus. Tähän asiaan toivoisin helpotusta ensi vuonna! Mukavana asiana ensi vuonna työrintamalla toteutuu muutto ihan uusiin tiloihin, joka oman muuttorumban jälkeen muuttuu varmaankin iloiseksi asiaksi.
Vuosi 2012
Työrintamalla töitä jaettiin syksyllä uudelleen ja minun työkuormaa helpotti tämä järjestely. Tosin työt eivät tekemällä lopu ja niinpä työntäyteisiä päiviä on saanut tehdä tuonkin jälkeen. Mutta on voinut keskittyä kapeampaan vastuualueeseen ja siihen kunnolla. Minä olen tällä hetkellä tyytyväinen omaan osaamiseeni juuri sillä paikalla millä teen työtä. Tosin mikään työyhteisöhän ei ole ongelmaton, mutta onneksi ongelmiin löytyy yleensä ratkaisu.
Toukokuussa muutettiin uusiin tiloihin ja nehän ovat olleet tosi mieleiset. Yhtään kertaa ei ole ollut ikävä vanhaa työhuonetta.  Kahvitauotkin pidetään nykyisin Kaivohuoneella :) 
Vuosi 2013
Työrintamalla on jatkunut mukavan oloinen työtahti koko vuoden. Joskus on ollut vähän kiireempää ja joskus on ollut vähemmän kiireempää. Mutta kokonaisuus on ollut hyvä. Stressiä ei ole työn takia tarvinnut enemmälti kantaa. Kehityskeskustelussa sanoin pomolle, että nythän ei ole muuta kuin odotella eläkettä :) Toivon työtehtävien jatkuvan samanlaisena kuin nytkin. Tosin maanantaina tammikuun 27. päivänä tekevät neljän kunnan kunnanvaltuustot päätöksen liittyvätkö ne Joensuun kaupunkiin. Jos päätökset ovat myönteisiä kuntaliitokselle, niin sehän tietää tulevaisuudessa paljon töitä myös meidän sektorille.


Vuosi 2011 
Henkisesti "raskaan" työn vastapainoksi olen kerännyt itselleni mukavia ja mukaansa tempaavia harrastuksia, joita haluaisin edelleen kehittää. Liikuntarintamalla pidän varmaan lentopallon mukana kuvioissa ihan sen sosiaalisuuden takia. Vuosikymmenien tuttavuus pelikavereiden kanssa ei saa kuolla eikä kuihtua. Samoin seuratyö lajin parissa jatkuu varmaan jollakin intensiteetillä. Juoksurintamalla toiveissa olisi puoli- ja / tai koko maratonin juokseminen. Tätä edesauttaa töissä suunnitteilla oleva kunnonkohotusprojekti, johon olemme lähdössä toivottavasti mukaan.
Vuosi 2012
Liikuntarintamalla tämä kulunut vuosi on ollut minulle antoisin ikinä. Sain taapertaa lappu rinnassa yhden puolikkaan toukokuussa ja sitten ihan juosta toisen puolikkaan syyskuussa. Nämä juoksut loivat uutta uskoa ja toivoa liikunnalliseen tulevaan. Jo ensimmäisen taaperruksen pohjalta uskalsin ruveta haaveilemaan liikunnan monipuolistamisesta ottamalla treenailuun mukaan pyöräilyn ja sitten syksyllä uinnin. Intoa puhkuen olen luonut myös haaveita tulevaan (erillinen postaus tulossa). Työpaikka läksi mukaan TYKE-hankkeeseen ja sekin on tuonut minulle erittäin mukavan lisän lajikirjollaan, testailuillaan ja muulla kanssa käymisellään treenikirjoon. Näiden liikkumisten johdosta olen ollut fyysisesti ja henkisestikin tosi hyvässä kunnossa koko vuoden. 
Lentopallon pelaaminen on jäänyt käytännön pakosta melkein kokonaan pois kuvioista syksyn aikana. Sen sosiaalisuuden menetys harmittaa ihan vähäsen :( Lentopallo on kuvioissa talkootyön merkeissä eli käyn kirjaamassa sekä Riennon että NiceTeamin pelejä.
Vuosi 2013
Kulunut vuosi 2013 on vain antanut lisää uusia kivoja juttuja liikuntarintamalla. Vuoden alkupuolella TYKE-hanke loppui, mutta lopputestit osoittivat huikeita muutoksia kropassa ja osoitti myös sen, että vielä on mahdollisuus kehittyä. Kestävyysurheilu tuli tosissaan mukaan repertuaariin Sini-koutsin myötä kesäkuun alusta. Silloin Sini aloitti ensimmäisen 4 kuukauden satsin minun valmentajana. Sopparia jatkettiin ja treenailen nykyisin treenikalenterin mukaisesti. Tämä oli yksi tämän vuoden parhaimpia päätöksiä! Tavoitteellinen treenailu on antanut niin paljon, terveyttä, energisyyttä, uusia ystäviä, reissuja, kisoja, jopa mitaleita ja  paljon, paljon muutakin.
Lentopallo lajina on mukana vain talkootyönä ja penkkiurheiluna. Kävin kirjaamassa sekä Riennon että NiceTeamin pelejä. Lisäksi olen käynyt katsomassa SurVo:n pelejä. 
 
 
Vuosi 2011  
Opiskelurintamalla jatkan Avoimen opiskeluja vasemmalla kädellä. Opiskelujen jatkamista ovat ihmetelleet kaikki kenelle olen niistä kertonut. Minä en tiedä, mitä haluan itselleni (tai muille) todistaa näillä opintopisteillä? Mutta, kun kuitenkin mieli tekee opiskella, niin antaa mennä ja katsotaan lopputulos! Kansalaisopiston kursseista kiinnostaisi jonkinasteinen englannin kielen opiskelu. Ensi viikolla täytyy tsekata tämän kevään kurssikalenteri.
Valokuvausrintamalla minua kiinnostaa luonto- ja makrokuvaus. Kuvauskurssien antia olen jo etsiskellyt netistä.
Vuosi 2012
Opiskelu jatkui jonkin aikaa alkuvuoteen, mutta opintopisteitä ei tänä vuonna herunut. Opiskelun laitoin telakalle ehkä eniten sen takia, etten tässä työyhteisössä ja tässä asemassa tule tarvitsemaan (tässä vaiheessa?!?!) uutta tutkintoon johtavaa koulutusta. Tarvitsen ainoastaan vastuualueeseeni kohdistuvaa koulutusta ja kurssitusta. 
Valokuvausrintamalla olen elänyt heinäkuun jälkeen kännykameran ja pokkarin ehdoilla. Järkkäri on ollut siitä asti jäähyllä! Valokuvaus kiehtoo, mutta missä muodossa ja millä intensiteetillä nähdään tulevaisuudessa. Tämä blogini ei olisi blogi, jos siinä ei olisi valokuvia. Tosi vähän käytän netistä imuroituja kuvia (niissä on aina lähdemerkintä), muuten kaikki blogini kuvat ovat omia tuotoksia.
Vuosi 2013
Ylimääräisiä opiskeluja en ole jatkanut eikä niihin ole tällä hetkellä minkäänlaista paloa. Ainoastaan työtehtävien hoidon vuoksi pakolliset koulutukset olen käynyt, jotta kaikki tarvittavat kortit olisivat voimassa. Työn puolesta pääsin keväällä Maanpuolustuksen jatkokurssille, joka oli mielenkiintoinen alueella tapahtuvien muutosten (mm. Kontiolahden varuskunnan lopettaminen) johdosta. Tuolla sektorilla haluaisin olla aktiivisempi myös vapaa-aikana.
Valokuvaus on pysynyt räpsimislijalla, koska useimmin kuvia tulee otettua kännykällä. Olen tosin päässyt nauttimaan myös ystävien järkkäreiden tuotoksista :)
Vuosi 2011
Kirjarintamalla jatkukoon sama mukava kirjatahti kuin tänä vuonna :)
Vuosi 2012
Kirjoja tuli luettua vuonna 2012 29 kappaletta (kun se v. 2011 oli 53 kappaletta). Tähänkin määrään täytyy olla tyytyväinen :) Jumitin muutaman kirjan kanssa useamman viikon, koska kirja ei ollut vaan kiinnostava, mutta en voinut jättää lukemistakaan kesken!!

Vuosi 2013
Kirjat kuuluvat edelleen elämääni tosi tärkeänä osana. Minulla on aina joku kirja lukulampun alla. Vuonna 2013 luin 24 kirjaa eli noin kaksi kirjaa kuukaudessa. Tahti on hieman hiipunut edellisvuosista, mutta luulen että totaalistoppia ei kirjojen lukemiseen ole näköpiirissä.


Vuosi 2011
Vuonna 2011 aloitin  toisenkin uuden harrastuksen, nimittäin neulomisen. Tunika itselleni ja  sukat juniorille ovat jo käytössä ja käsityökorissa odottaa loppuun saattamista säärystimet. Neulominen kiehtoo minua tosi paljon. Siinä saa konkreettista, kaunista ja käytännöllistä aikaan ihan omin pikku kätösin.
Vuosi 2012
Käsityörintama oli toinen selvästi plussalle jäävä toiminnan haara. Vuoden 2012 tuotoksia ovat (neulomisia tai virkkauksia):
- punatulkkulapaset, säärystimet, tuubihuivi II, neliökauluri, neliötunika, oikeita isoäidin neliöitä yli 40 kpl (odottavat toteutusideaa!), fasaanivillasukat, torkkupeitto I, kesävillasukat (punaiset), juhannusvillasukat, kesävillasukat (siniset), hihatin, torkkupeitto II, piirakkasukat, virkattu tunika, mustat lapaset, siniset lapaset
Tästä käsityöinnostuksesta olen erittäin iloinen ja toivon, että se tulee jatkumaan yhtä kivana ja aikaan saavana.
Vuosi 2013
Vuonna 2013 käsityöt säilyivät myös tiukasti mukana elämässä. Vuoden aikana tuli tehtyä (neulottua tai virkattua)
- kesävillasukat, lapaset, torkkupeitto III, torkkupeitto IV ja villasukat, siksak villasukat, lapaset ja pipo, hamonen, torkkupeitto V, slipoveri, 4 paria piirakkavillasukkia, 1 kpl tosi iso villasukka, 3 paria perusvillasukkia
Vuosi 2011
Juniorin ja karvaisen kanssa toivoisin saman yhteiselon jatkuvan kuin viime vuonnakin. Juniori tulee tänä vuonna täysi-ikäiseksi ja sekin tuo omat kuviot eteen, kuten autokoulun. Toivoisin voivani antaa hänelle ne elämän eväät, jotka kantavat itsenäiseen ja onnelliseen hänen omaan elämäänsä. Karvainen saattaa elää jo viimeisiä vuosiaan ja toivonkin että se voisi elää ne onnellisena ja rakastettuna koirana. 
Muuten ihmissuhderintamalla toivoisin hieman vilkkaampaa vuotta, kuin viime vuosi!
Vuosi 2012 
Juniori täytti 18 v. marraskuussa ja sai ajokortin joulukuun puolella. Vajaa kuukausi on jouduttu neuvottelemaan, aikatauluttamaan, laittamaan tärkeysjärjestykseen molempien menoja. Mamma on muutaman kerran joutunut kävelymieheksi, mutta ihan omasta vapaasta tahdosta. 
Karvainen on vanhentunut taas vuodella ja lokakuussa ikää tuli 11 vuotta, joten elämän ehtoopuolella alkaa karvaisen elämäkin olla. Ajattelen jo kauhulla tilannetta, että juniori muuttaa pois kotoa ja karvainen saavuttaa elämän päätepisteen samaan aikaan!
Vapaa-ajan sosiaalinen elämä ei ole vilkastunut, tosin en ole sen eteen töitä tehnytkään. Vapaa-aika on mennyt tosi rattoisasti harrastusten ja talkootöiden merkeissä. 
Vuosi 2013
Juniori valmistui kesäkuun alussa puusepäksi ja sai heti töitä. Siitä alkoi tosissaan oman elämän suunnittelu ja loka-marraskuussa hän osti oman auton ja muutti omaan kämppään. Mamman olo on toisaalta tosi outo ja toisaalta valtavan helpottunut ja onnellinen. Oma lapsi kasvaa ja itsenäistyy ja pärjää jo omillaan. Onnea hänen elämäänsä :)
Karvainen vanheni taas vuodella ja täytti 12 v. lokakuussa. Hän alkaa olla jo aika väsynyt ja sisällä ei pitkään ole enää jaloillaan vaan hakeutuu makuuasentoon. Sängylle hyppääminen on joskus tosi vaivalloista ja on ollut tilanteita jolloin mamman on autettava hänet sänkyyn. Uutena toimintona on tullut halu päästä täkin alle ja ihan iholle nukkumaan. Peiton nurkkaa täytyy raottaa, jotta hän pääsee umpisukkeluksiin. Jos tätä ei tajua tehdä, niin saa pehmeän tassun kosketuksen omaan olkapäähän. Samalla tavalla tehdään juniorille silloin kun juniori on koiran vahtina ja mamma maailmalla.
Vapaa-ajan sosiaalinen elämä on vilkastunut tänä vuonna uusien treenikaverien ja koutsin myötä. Blogi- viikonloppua, yhteistreeniä, kisamatkoja ja muutakin toimintaa on tullut uusien ystävien myötä. Myös tämän blogin ja facebookin kautta pääsee kosketuksiin uusien ihanien ystävien kanssa, mahtavuutta josta tykkään kovin :) 

PS. Kirjoittelen vielä omat postaukset vuoden 2013 pähkäilyjen päivitykset, part 2 ja sitten jossakin vaiheessa vuoden 2013 urheilullisista suunnitelmista.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti