sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Haaste: viikon menu

Sain Outilta seuraavanlaisen haasteen. Kiitos Outi :)
  • kuvaa viikon ajan kaikki tekemäsi ruoka (jos et muista kuvata niin mainitse päivän kohdalla mitä teit)
  • jos ruoka on tosi herkku ja haluat jakaa reseptin niin hyvä juttu :)
  • 7 ruokaa siis ja lisäksi vinkki johonkin helppoon jälkkäriin “Viikon vinkki”
  • kerro keneltä haasteen sait ja jaa haaste vapaasti ainakin viidelle blogiystävällesi.
  • laita postauksen otsikoksi: Haaste: viikon menu
Ensimmäiseksi pitää tänne kirjoittaa auki kootut selitykset, koska tämän haasteen kuvia ja tekstiä ei ole kaiken helpoin laittaa tänne someen esille. Minä en ole perinyt äidiltäni ruuan laitto geeniä, en sitten alkuunkaan. Minä en ole koskaan tykännyt ruuan laitosta, enkä ole sitä koskaan suuremmassa määrin harrastanut. Aina olen mennyt sieltä mistä aita on matalin eli suosiolla antanut muiden tehdä ruuat silloin kun se on mahdollista. Kun itse käytännön pakosta joudun laittamaan ruokaa, teen helppoja yleensä wokissa valmistuvia helppoja ruokia. Enää en tunne tämän asian kanssa huonoa omaatuntoa. Ainoastaan minua huolettaa minkälaiset eväät olen antanut juniorille tästä kotiaskareesta.


Viime sunnuntaina tein ison wokillisen kasvispläjäystä eli wokkasin maissia, papuja ja pikkuporkkanoita öljyssä. Kastikkeen tein paistijauhelihasta, pikkuporkkanoista ja ruokakermasta. Tällaisen ruoka-annoksen söin maanantaina työpaikalla lounaaksi. Tätä samaa pääruokaa jäi vielä tiistaille, lisukkeet olivat vain erilaiset. Keskiviikkona töissä lounaalla söin vieläkin samaa kasvispläjäystä, kastike oli vain vaihtunut lohikastikkeeksi. Jotta haaste ei jäisi vajaaksi kuvien suhteen, valokuvasin tiistain iltapalan. Tällainen pläjäys kaikkea terveellistä kaadetaan lautaselle ja ei kun ääntä kohti. Minun ruokarytmiini ei sovi nykyisin kuin aamupala, aamukahvi töissä, lounas töissä, iltapäiväkahvi töissä ja iltapala. Tiedän, se on aivan liian vähän varsinkin iltapäivä - ilta aikaan! Tosin olen yrittänyt muistaa ottaa iltapäiväkahville jotain extraa mukaan, kuten banaanin, pähkinöitä, porkkanan.Syön myös aina, jos kahvin kanssa tarjotaan pullaa, suklaata, kakkua, karkkia jne. Tällä viikolla pullaa oli tarjolla maanantaina, tiistaina ja torstaina.


Keskiviikon ja kaikkien muidenkin päivien aamupala muodostuu nykyisin pääpiirteittäin kuvassa olevista aineksista. Kaurapuuro marjoilla, raejuustolla ja Valion < 10 % mehukeitolla, kauraleipäpala kinkulla, kurkulla ja aamupalajuustolla, tomaattia, porkkana, Magnesium-tabletti ja mehu. Aamu- ja iltapalat ovat kohdillaan tämän hetkisissä syömisissäni (jotain positiivista, hei)!

Torstaina oli koko päivän kestävä suunnittelupalaveri ja käytin yhteistyökumppanit työpaikan ruokalassa syömässä ja sain näin ollen itsekin syödä lounaan firman piikkiin. Seisovasta pöydästä monipuolinen salaatti, riisiä ja jotain lihakastiketta sekä jälkkäriksi pannari hillolla ja kahvi.

Perjantaina minulla oli ilo syödä lounas, joka oli juniorin laittama. Hän on tällä hetkellä työharjoittelussa ja laittaa joka päivä itselleen eväät. Monena päivänä tehdään kristillistä tasajakoa ruokamäärien suhteen (= juniorille ainakin 2 x  äipän annos) ruokarasioihin, jotka kerätään sitten jääkaapista mukaan kun lähdetään aamulla töihin. Juniori oli tehnyt torstai-iltana kasvisnakkiwokin ja sellaista nautin minäkin lounaaksi  perjantaina.


Lauantaina olin varautunut tekemään riisi-kana-porkkanajutskan, mutta riisiäpä ei ruokakomerosta löytynyt, joten täytyi tyytyä täysjyväpastaan. 


Jälkiruokia en erikseen tee. Torstaina nautittu pannari hillolla ja kahvi oli poikkeus. Viikonloppuna kuten eilen ja tänään käyn treenaamassa aamupalan jälkeen ennen lounasta, enkä aamulla keitä kahvia. Heti lounaan jälkeen alkaa kahvihammasta pakottaa ja usein heti jälkkäriksi keitänkin kahvit. Eilen ja tänään jälkkärikahvin kanssa nautiskelin muutaman kaurakeksin ja pehmeitä taateleita.


Sunnuntailounaalla oli eilistä ruokaa lisättynä muutamalla nugetilla ja lisukkeet tietty päälle. Näillä jaksaa sitten iltapalalle asi.

Haastan näillä kulmilla kirjoittavat blogitutut: Hiluvitkun, Hannen ja Hansun

2 kommenttia:

  1. Ei mitään gourmeeta, mutta kyllähän ne nälässä maistuu :))

    VastaaPoista