maanantai 29. huhtikuuta 2013

Viime viikko 17.


Mahtavuutta, kun tulee kesä! Kaikki helpottuu potenssiin sata. Juoksulenkkeihin saa vaihtelevuutta ja voi juosta jo kuivuneita sorateitä pitkin. Pääsee maantiepyöräilemään. Ei tarvitse enää pakata vaatteita älyttömästi päälle.

Maanantaina oli vielä virtaa ja tein kotikuntopiirin (20 min) ennen maantiepyörälenkkiä 24,5 km (1 h 9 min). Olen tehnyt kaikki neljä maantiepyöräilyä samaan suuntaan, koska tuohon suuntaan onnistuu pyöräily kevaria pitkin. Tuohon suuntaan on kyllä aika pitkälti taajamaa, jossa pitää varoa liittymiä ja muutakin kevarilla tapahtuvaa liikennettä. Sitten kun pääsee tarpeeksi etäälle, saa paahtaa kevaria pitkin ihan ylhäisessä yksinäisyydessä.Kevarilla pitää vain varoa pitkittäisiä routavaurioita ettei aja kiiturin kapeaa rengasta routauraan. Poikittaisia routanousuja on ollut aika vähän ja nekin niin loivia ettei vaaratilanteita ole päässyt syntymään.


Maanantaina alkoi myös pakon sanelemana tankkaus. Työpaikan kahvihuoneeseen oli ilmestynyt viikonlopun Ralvis-messujen jäljiltä tolokuttomasti karkkia. Karkkia tuli sitten syötyä ihan muutama päivässä, Fazerin siniset ja Dumlet olivat miun lemppareita. Onneksi olen tällä viikolla lomalla, niin ei tarvitse hävittää ihan kaikkea omaan napaan.


Tiistaina heti töiden jälkeen suoraan Rantakylän uimahallille uimaan perinteisen kaavan mukaan lämppää, pullariuintia, vetoja palautuksin ja loppuverraa. Kansa on jo kaikonnut hallilta harrastamaan ulkona tapahtuvaa liikuntaa, koska kuntouimariradalla sai jonkun aikaa ihan yksin polskia. Uintia 2 km (50 min).Keskiviikkona viikon ensimmäinen juoksu. Kymppi tuli täyteen ja juoksun alku oli kaikkea muuta kuin kivaa. Loppulenkki alkoi maistua jo ihan mukavalta 10 km (1 h 9 min).

Torstaina taloyhtiön kokous ja lepoa liikunnoista. Kokouksen jäänteenä puheenjohtajan nuija muutti meille!

Perjantaina oli tarkoitus maantiepyöräillä, mutta tolkuton väsymys esti kaikki liikunnat. Hyvä niin, sillä pyöräilylenkillä olisi yllättänyt vesisade ja kylmyys!

Lauanatiaamuna heti ysiltä naisten uintivuorolle ja uintia 2,1 km (55 min). En ottanut mitään apuvälineitä mukaan ja tarkoitus oli vain uida matkaa. Mutta kylläpä se olikin tosi yksitoikkoista ja puuduttavaa. Samalle radalle eksyi helikopteriuija, joka antaa haastetta radalla sopimiselle. Vaarana on saada siivestä osumaa ohittaessaan tällaista uijaa. Jos ei minun uintityyli ole täydellistä, niin luulisi tällaisen helikopteriuijan tyylin olevan raskasta! Sunnuntaiaamuna viikon toinen juoksulenkki, jonka alku vaikutti lupaavalta, mutta loppu ei niinkään! Juoksua 10,3 km (1 h 14 min) 
Iltapäivällä sain itseäni niskasta kiinni ja maantiepyörä pääsi pisimmälle lenkilleen 35.8 km (1 h 37 min). Viikolla kävin ostamassa Biltemasta kuusiokoloruuviavainsarjan ja sain ruuvattua juomapullotelineet kiituriin. Mutta kuinka ollakaan pyörä on niin pieni, että takatelineeseen ei mahdu tuon kokoista juomapulloa kuin etutelineessä pyörälenkillä nyt oli. Tuon kokoista pulloa ei oikein vauhdissa saa longoteltua telineestä pois. Pitää varmaan hommailla pienempiä pulloja pyörään.


Sain vinkin yhden blogin kautta, että Joensuun Lidelissä oli juoksuhousuja 5 eeroa kipale. Perjantaina työmatkapyöräilin ja kävin töistä päästyäni ostamassa kahdet pyöräilyhousut, kuvassa olevat violetit cabripituiset ja mustat polvipituiset. Sunnuntain pyörälenkille laitoin mustat pöksyt tavallisten juoksuhousujen päälle. En oikein päässyt vielä perille, että auttoiko se pyllyn alla oleva patja beban puutumiseen millään lailla? Mutta sen olen huomannut, että maastopyörällä ajaessa ei sormet rupea puutumaan samalla lailla kuin Cresentillä ajaessa, hassua!

Viikon liikunnat yhteensä 7 h 15 min  (84,8 km).

3 kommenttia:

 1. Pitäsköhän itsekin käydä ostamassa vitosen pöksyt! :) Ei ainakaan kamalasti köyhdy jos eivät olekaan hyvät.
  Upeita kuvia, ihanaa tosiaan kun kevät tulee.

  VastaaPoista
 2. Ne on ihan hyvää matskua ja se "patja" on kyllä ihan iso ja varmaan ajaa asiansa. Eikä maksanut paljon :)
  Niitä lyhyempiä voi ihan hyvin käyttää normitrikoiden päällä.
  Niin ja kevään jälkeen kesä, tykkään :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, täytyy käydä tekemässä hankintoja :) ja piti kirjoittaa KESÄ , eikä kevät:))

   Poista