tiistai 30. huhtikuuta 2013

Hamonen


Seuraan Kalastajan vaimo-blogia ja sieltä löytyy blogin pitäjän Johannan tosi kivoja neuleohjeita. Blogia on muutenkin kiva seurailla tosi kivojen valokuvien takia. Maaliskuussa Johanna esitteli erään tosi helpon hameen neuleohjeen (täällä, täällä), joka oli ollut norjalaisessa lehdessä. Tykästyin tuohon hameeseen ja siitä lähtien se on poltellut. Kuskailin käsväskyssäni hameeseen tarvittavien lankojen puutelistaa ja jossakin vaiheessa eksyin Joensuun toiseen lankaliikkeeseen. Minulla oli jo aikaisempi hieman huono kokemus kyseisestä kaupasta. Mutta löysin sieltä kuvassa olevat langat ja etsintään jäi vielä hapsulanka. Samassa yhteydessä kyselin yhtä 7-veljestä lankaa, jota olisin tarvinnut. Myyjä katsoi minua pitkillä ja sanoi, että 7-veljestä sukkalangat on raivattu talviteloilleen ja ilmeestä kävi selväksi, ettei kukaan käsityöihminen tarvitse 7-veljestä lankaa kesällä!!  Minä hipsin pois kaupasta häntä koipien välissä ja sottailin, että minun sukan tai minkään muunkaan neuleen tekeminen ei ole kiinni vuoden ajoista, NIIN! Esimerkkinä vuosi sitten juhannuksen valmistuneet juhannussukat. Töissä kerroin jälleen kerran tätä "minua ei ymmärretä" stooria ja työkaverit vinkkasivat, että onhan Joensuussa toinenkin lankakauppa. Niinpä askeleeni johtivat sinne. Siellä oli hieman ystävällisempi kohtelu, mutta vastaus oli ettei hapsulankaa ole enää saatavilla, koska on jo kevät! Siellä esiteltiin korvaava ihan hassu lanka, jota joku oli ostanut tuota hametta varten. Minulle se ei ollut vaihtoehto. Tästä suivaantuneena kävelin viereiseen Anttilaan ja ostin sieltä 7-veljestä Polkkaa, jota heillä oli myynnissä vaikka onkin kesä tulossa!


Ja arvatkaa, torkkupeitto V sai alkunsa...
 

Tulin kotiin ja sain älynväläyksen! Onhan olemassa nettilankakaupat ja niillä ei varmaan ole mitään väliä, onko joulukuu tai heinäkuu, kun ostaa lankoja.Silmu & solmu-nettilankakauppa myi minulle tarvitsemaani hapsulankaa ja pitihän sieltä tilata jotain muutakin, nimittäin tuo Novitan kesäkäsityöt-lehti (ettei pääse neuleohjeet loppumaan!). Harmittaa hirveästi etten tilannut kaikkia hameeseen tarvitsemia lankoja nettikaupasta, kun oikeista lankakaupoista jäi niin negatiiviset fiilikset.
Hamonen = beban lämmitin valmistui eilen ja tänään pistin päättelemättömät langan päät piiloon hameen alle ja tehtiin karvaisen aamulenkki hamonen päällä. Tykkään kovin hamosesta :))))
Loin hamoseen 120 silmukkaa 60 cm pyöröpuikoille kaksinkertaisella langalla ja neuloin pyöröön joka toinen oikein joka toinen nurja sen 3 cm. Sitten lisäsin tasaisin välein 20 s eli yhteensä140 s. Sitten vain kikkailin eri väristen lankojen yhdistelmillä hamosen pituudeksi minulle sopivan 34 cm kavensin sen 20 s pois ja päättelin neuleen. Minun pitää laittaa vyötärölle joku kuminauhasysteemi. Ajattelin sellaista ohutta pyöreää kuminauhaa. Kalastajan vaimo neuloi hameen levynä aina oikein neuleena, mutta onnistuihan tuon tekemään myös pyörönäkin. Tuosta hapsulangasta sai kivan efektin tuohon hameeseen.

2 kommenttia:

  1. Onneksi kaikki eivät kulje saman kaavan mukaan, onneksi löysit langat joita tarvitsit.<3

    Kaunista ja hyvää vappua, Anne.<33333

    VastaaPoista