sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

KevätVielä kaksi viikkoa sitten nautiskeltiin talvilajeista, kuten hiihdosta täysin siemauksiin. Noissa yllä olevien kuvien maisemissa hiihdin elämäni parhaimpia hiihtokilometrejä kauniissa aurinkoisessa kelissä jäisillä hyvin luistavilla laduilla. Nyt kahden viikon kuluttua jäälle ei ole enää mitään asiaa. Jäälle menokohta on sula ja tämän päivän sanomalehti kertoi, että jäät ovat ohentuneet huippunopeasti. Silti viime hetken kalamiehet näkyivät vielä tänään pilkkivän jäällä. Minä en uskaltaisi enää!


Kotipihalta on lumet huvenneet taivahan tuuliin ihan silmissä viime viikon aikana. Ainoastaan kuvassa näkyvä pihan aurauslumikasa on sulamatta. Karvainen kieriskeli tänään takapihan kuivalla nurmikolla aina kun sen sinne päästi ja sitten sai haravoida kuivaa heinää sen karvoista pois. Pellolle ilmestyi viime viikolla myös joka vuotiset muuttolinnut, töyhtöhyypät. Samoin rusakot aloittivat parveilunsa varsinkin aurinkoisina iltoina ja perjantai-iltana makkarin ikkunasta näkyi kuusi puppea kisailemassa keskenään. Taitaa olla myös niillä kevättä rinnassa.
Tänä aamuna oli myös sorsat ilmestyneet tuohon ojaan uiskentelemaan. Aamulla siitä oli sulana vain pienen pieni kohta, jossa sorsat uiskentelivat.
Vaikka vielä ei olla päästy nauttimaan kovin lämpimästä säästä, tekee auringon paiste ihmeitä omalle keholle ja mielelle. Kivaa aikaa tällaiset aurinkoiset kevätpäivät :)))

2 kommenttia:

 1. Kiitos kuvista ja postauklsesta, Anne!
  On se uskottava, että kevät tulee Joensuuhunkin.<33333

  Oikein hyvää alkavaa viikkoa sinulle.<33333

  VastaaPoista
 2. Ollos hyvä :)
  Kyllä nyt näyttää ainakin kevät tulevan kohinalla!

  VastaaPoista