maanantai 23. syyskuuta 2013

Koutsin kanssa

Sini näyttää mallia, miten portaat noustaan
Nyt kun ensimmäinen neljän kuukauden sopimusjakso minun ja Sini-koutsin kanssa vetelee viimeisiä viikkoja, on jonkinlaisen välitilinpäätöksen aika :) En arvannut toukokuussa mihin kaikkeen voin joutua, mitä kaikkee tulen kokeilemaan / kokemaan ja mihin kaikkeen minun rahkeet riittävät oman koutsin ohjauksessa ja treenauksessa. Minulla oli kaksi tavoitetta kun aloitettiin. Ensimmäinen oli, että saan Kuopion trithlonin perusmatkan läpi ja toinen oli, että parantaisin puolimara-aikaani. Ensimmäinen tavoite täyttyi yli odotusten. Palkintona kisan oman ikäsarjan 3. sija ja SM-hopea kaulaan. Kisa meni kokonaisuutena hyvin ja olen loppuaikaani tyytyväinen. Puolimaran ajan parantaminen jäi tulevaisuuteen, mutta uskon vakaasti, että sekin päivä vielä nähdään. 

Sinin kanssa lämmittelemässä Energyllä
Minut yllätti tässä koutsaamisessa se, että treenata voi tosi monipuolisesti oma kunto huomioiden. Treeniohjelmaa on ollut kiva tehdä ja eipä ole kuin muutama sellainen treenikerta, jota päänuppi ei meinannut kestää. Olen luonteeltani aika pedantti suorittaja, joten ei ole tehnyt edes tiukkaa tehdä ohjelman mukaisia treenejä. Mausteena on aina välillä ollut yhteistreenejä ihan sillä lailla, että koutsi on silloin Sini ja hän tekee omaa treeniään samalla. Muutaman kerran painatettiin Joensuun Pyöräilijöiden tempolenkuraa peräkkäin ihan tosissaan. Mutta niistäkin treeneistä jäi loppuviimein ihan positiivinen olotila
.
Lykyn portaat alas "ass to grass"
Loppuposeeraukset hapokkaan treenin jälkeen
Viime viikko oli aika huippu juuri sen takia, että koutsin kanssa oltiin monenlaisessa liemessä. Kesällä saattoi mennä muutama viikko, että oltiin vain s-postin / puhelimen välityksellä tekemisissä, mutta usein nähtiin kyllä ihan viikottain. Perustreeniohjelman laadinnan lisäksi tehtiin noin kerran kuussa yhteinen treeni yleensä aina silloin, kun alkoi jotain uutta esim. koutsi katsoi juoksun / pyöräilyn tekniikkaa, sain uuden saliohjelman jne.
Viime viikolla olin tiistaina koutsin vetämässä kuulatreenissä. Perjantaina käytiin Energyllä tekemässä ekaa kertaa lihaskestävyystreeni, jossa käytiin läpi kaikki liikkeet. Lauantaina olin koutsin vetämissä Lykyn hapokkaissa, jotka saivatkin minun sielun oikein sykkyrälleen. Ensin mentiin isoille portaille, joissa pari kertaa nousua ja laskua eri tekniikoilla. Sitten ihan eri paikassa vähän tekniikkaa hyppien ja tasapainoille. Sitten mentiin itse suorituspaikalle elikkä "ralliradalle". Siellä vedettiin 3 x kahden minuutin eri kuulasarjoja (4 x 50 s) ja aina välillä "rallirata" ympäri juosten, mäet loikkien. Rallirata ei ollut mitenkää pliisu, vaan sykkeet nousivat ihan kiitettävästi kun radan painatti menemään. Sunnuntaina tehtiin Energyllä Sinin ja Hannen kanssa Wattbikellä pohja-ajat 4 kilometrin ja 1 kilometrin vedoissa. Silloin koutsi oli treenikamu eikä koutsi. Mutta arvatkaa onko SM-tason pyöräilijästä huippuapu myös ihan treenikamuna :) Myö maalaistyttöset mentiin Wattbikeamaan ihan tavan pöksyissä, ei älytty laittaa edes pyöräilyvaatetta, voi meitä! Onneksi meillä on huippuesimerkki ja ensi kerran muistetaan myös tuollainen yksityiskohta. Mutta sitten itse vetoihin kuvien välityksellä.

Hapottaa, hapottaa...
Kuolenko?
No en melkein kuollut!
Neljän kilometrin polkasun tulokset
Yhden kilometrin polkasun tulokset
Voi sitä kannustuksen määrää mikä Energyllä raikasi, kun kannustettiin toinen toistamme huippuvetoihin ja antamaan kaikkemme.

Ei olisi arvannut about neljä kuukautta sitten mihin kaikkeen sitä joutuu, pystyy ja vielä ihan omasta halusta hinkuaa :)
KIITOS SINI <3

Edit 24.9. Korjattu tekstiin Kuopion perusmatka ei siis puolimatka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti