sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Vakoilureissu KolilleMuutama aika sitten Hansu huuteli facessa seuraa Kolille vakoilemaan Vaarojen 15 kilometrin lenkkiä, jolle hänkin oli ilmoittautunut. Muutama viikko sitten vastasin kutsuun ja sovittiin tämä päivä lenkin toteuttamiselle. Viikolla mukaan ilmoittautui myös Hanne, joka on lähdössä Vaaroille juoksemaan koko maratonin. Aamulla heti aamupalan jälkeen koppasin naiset kyytiin Lehmosta ja ajella hurautettiin Kolille.Ennen juoksemaan lähtöä käytiin varmistamassa, että päästään hotellille suihkuun juoksun jälkeen, koska vettä satoi ihan koko ajan. Meillä oli mukana pieni Vaarojen 15 kilometrin lenkin kartta, mutta kun alueella menee polkuja ristiin rastiin eikä ko. reittiä oltu vielä merkattu maastoon, oltiinkin sitten jo aikaisessa vaiheessa vähän ulkona kartalta.Juostiin pokuja pitkin sellainen rapiat 5 km. Maasto oli tosi haasteellista ja märällä / liukkaalla polulla, kivillä, kallioilla oli oltava tosi tarkkana. Minulla oli Icebugin nastat jalassa ja pito noilla kengillä oli loistava, mutta kengät olivat alta aikayksikön ihan litimärät. Samoin kaikki vaatteet alkkareita myöten olivat ihan märät. Viiden kilometrin jälkeen tultiin soratielle ja päästiin myös kartalle. Jolkoteltiin soratietä pitkin laskettelurinteiden juurelle, josta lähti sitten polku takaisin hotellille.Oikaistiin myös loppuosalla lenkuraa, mutta loppupätkä hotellille noustiin oikeata reittiä pitkin. Tuo loppunousu on kyllä hyytävä! Ei siitä turhaan ole kirjoiteltu. Koko lenkuralle tuli mittaa himppa päälle 10 kilometriä, joten itse Vaaroilla on sitten vielä hilipastava viisi kilometriä pitempi lenkura.


Juoksun jälkeen päästiin hotelli Kolin suihkutiloihin lämpimään suihkuun ja vaihtamaan hieman kuivempaa kampetta päälle. Rutistuksen jälkeen nautittiin hotellin ravintolassa lohta lisukkeilla ja kylläpä ruoka maistuikin hyvältä. Jälkkäriksi otettiin vielä kahvit ja kahvileivät.
Minä en ole harrastanut tällaisia yhteislenkkejä aikaisemmin, mutta ehdottomasti tulevaisuudessa näille on tilausta minunkin suunnalta. Oli tosi mukavaa seuraa tuollaisessa aika kalsessa säässä ja vaativissa maastoissa. Hyvä seura lämmitti, jos muuten olikin kosteaa ja viileää juoksun aikana.

PS. Kuvat erittelemättä Hannen, Hannan tai Annen kamerasta. 

4 kommenttia:

 1. Oli kyllä ihan paras lenkki. Vaikka minäkin yksin kuntoilen mielellään, niin kyllä tälläinen yhteisrutistus oli niin mukavaa. Tykkäsin kovasti.
  Kiitos vielä kerran, kaikesta <3
  Pittää kyllä jatkaa näitä yhteistempasuja :) On kyllä mahtavaa kun harrastusten myötä löytää ihania ihmisiä elämäänsä. Kiitos :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos itsellesi <3 Tosiaan mukaviin saman henkisiin ja varsinkin treenailusta tykkääviin ihmisiin on mukava tutustua. tämän päiväinen treeni oli kyllä huippu :)

  VastaaPoista
 3. Pitää lähteä tuonne kolille kyllä useamminkin kun tuossa noin lähellä on! Mut kohtahan sinne mennään taas ;) Kiitos, oli huikee reissu <3

  VastaaPoista