sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Hiihtokausi korkattu

 

Tätä on odotettu vesi kielellä jo viikon verran, nimittäin hiihtokauden korkkausta. Tänään se tapahtui tämän talvikauden osalta. Sini-koutsi oli järkännyt Pärnän voitelutiloihin tarvikkeet ja minäkin umpiamatööri osasin pohjustaa sukset ja laittaa liukuvoiteet suksiini. Pitovoiteiden laitto ulkoistettiin sitten ammattilaiselle. Mahtavaa oli käydä läpi suksien pohjustuksen ja voiteiden laiton vaiheet.


Parin tunnin voitelusession jälkeen oli sitten vuorossa tämän talven ensimmäiset hiihtokilometrit. Kyllähän se ensimmäinen hiihtokerta oli aika raskas, mutta sitäkin ihanampi. Sukset toimivat loistavasti :) Samaa ei voi sanoa hiihtäjän tekniikasta varsinkin nousuissa. Olin ennen tämän päivän hiihtoa sitä mieltä, etten saa sykkeitä nousemaan hiihdossa, mutta pakko oli pyörtää sanansa. Hiihdin kaikkea muuta kuin PK-lenkin.
Hiihdon jälkeen kotiuduttuani vaihdoin vain kuivaa ylle ja läksin tekemään yhditelmäksi PK-juoksua. Mutta sekin meni osittani VK:lle. Nyt odotan vain mielenkiinnolla, mitkä lihakset kipeytyvät tämän päiväisestä treenistä?

2 kommenttia:

 1. No varmana ainakin jotain kipeytyy kauden ensimmäisestä hiihdosta. =)
  Täälläkin on jo moneen paikkaan latu tehty, mutta mulla ei vielä varsinaista hinkua ladulle oo vaikka hiihtäminen on ihan sikakivaa. Mutta kun mää tykkään maastopyöräilläkin. Kaikkee ei vaan ehdi tehdä tarpeeksi kun vuodenaika jo vaihtuu toiseksi. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja kipeytyikin :) Nivusen alapuolelta jalan lihakset on aivan äärettömän kipeinä! Minulta puuttuu se maastopyörä vielä. Tosin olen nyt ajanut tosi paljon pyörällä, kun kisaan tuota Wattbike Cuppia, joten maastopyörän puuttuminen ei ole päässyt harmittamaan. Miten sinun lihakset on pysynyt perässä tuossa CrossFit treenailussa, kun siellä tulee paljon erilaisia liikkeitä ja teette ne aika intensiivisesti?

   Poista