sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Wattbike Cuppii Tampereella 30.11.2013

Kolaripaikan siniset valot
Mediheli nousussa
Perjantaina heti puolen päivän jälkeen lähdettiin Sini-koutsin ja Hannen kanssa ajelemaan kohti Tamperetta. Ajeltiin Varkauden ja Pieksämäen kautta Jyväskylään. Ajatuksena oli, että päästään hyvissä ajoin Tampereelle. Mutta kohtalo oli toista mieltä. Hankasalmen kohdilla jouduttiin pitämään 9-tiellä 1,5 h mittainen breikki onnettomuuden takia. Parinkymmentä autoa oli jonossa samasta suunnasta ja sitten olikin edessä sinisten vilkkuvien valojen armeija. Ambulansseja ja paloautoja tuli myös Kuopion suunnalta onnettomuuspaikalle, samoin kun Mediheli. Paikalla oli myös poliisit. Puolentoista tunnin odottelun jälkeen toinen kaista oli raivattu ja päästiin pikku hiljaa lähtemään kohti ruokapaikkaa. Tänään luin Keskisuomalaisesta, että kääntyvän auton perään oli törmännyt yksi auto ja kääntyvään autoon törmäsi sitten vastaantuleva auto. Kääntyvän auton kuljettaja kuljetettiin Medihelillä sairaalaan.

Valmistavaa treeniä trainerilla
Perillä Tampereella kannettiin kamat Sinin veljen opiskelijakämppään ja ruvettiin Sinin kanssa tekemään kisaan valmistavaa treeniä trainereilla ja Hanne lähti minulta lainatuilla kengillä kipittelemään Tampereen kaduille ja kujille. Ei tarvinnut Tampereella vielä nasoja, jotka Hanne oli varannut mukaan. Samalla kun ajeltiin saatiin taas lisäopastusta pyörittelyn saloihin ja käytiin myös läpi kisataktiikkaa huomista kisaa silmällä pitäen.


Lauantaiaamuna muut nukkuivat univelkojaan pois kun minä aloitin aamun kirjaan syventyen. Puoli kasin paikkeilla ruvettiin aamupalalle ja siitä siirtymätaipaleelle kohti kisapaikkaa. Kisapaikkana oli teollisuusalueen sali ja siellä Wattbiket odottivat rivissään innokkaita polkijoita. Hannen ja minun lähtö oli klo. 11.00 ja matkanahan oli historiallinen 20 kilometrin raasto. Ikänaisia ei taas ollut uskaltautunut mukaan kuin kaksi ja mekin kisailimme molemmat eri ikäsarjoissa. Jos loppuun asti jaksoi raastaa, niin bodiumpaikka oli varma. Hanne kisasi ainoana harrastesarjan naisena 20 kilometrillä.

...vielä melko freesinä
polkemista takaa kuvattuna
Tein Energyllä viime sunnuntaina valmistavan treenin, johon sain ohjeet koutsilta. Tarkoitus oli lähteä polkemaan ensimmäinen kymppi 120 - 130 W kuormalla ja kympin jälkeen nostaa kuormaa pikku hiljaa anaerobiselle tasolle ja sitten noin 19 kilometrin kohdilla loppukiriin. Samalla hyväksi havaitulla kaavalla oli tarkoitus polkea myös tämä kisa.

Juomaa otin noin viiden minuutin välein

erilaista kuvakulmaa polkemisesta
Aika hyvin pystyin toteuttamaan ajosuunnitelmaa reippaan puoleisen alun jälkeen. Tuon pituisessa kisassa on pakko edetä suunnitelman mukaan, jotta toaalikatkeamista ei pääsisi tapahtumaan. Tosi hyvän pohjan suunnitelmille antoi Pajulahden pyörätesti, jossa oli määritetty tehot, sykkeet ja kuormat kynnyksille.

Puna alkaa jo nousta...
Minun hapottavaa ja Hannen määrätietoista ilmettä.
Olisinkohan jo loppukirissä...?
...ja maalissa amalgaamit vilkkuen :)
Räjähtävää loppukiriä en pystynyt tässä kisassa ottamaan. Tosin tarkoitus olikin polkea maaliin asti niin ettei väsähtämistä tapahtuisi..  Nimittäin loppukirivaiheessa oli jalat jo aika tyhjät. Vaikka ennen kisaa olikin himppa epävarma olotila, niin pakkohan se on jälleen kerran olla tyytyväinen loppuaikaan 36:02,61.

Minäkin halusin Mr Lumenen kainaloon kun kerran Hannekin :)
Palkintohalaus
Freesinä  bodiumilla
Ihanuuspakkauksen kanssa <3
Palkintokassin sisältö
Naisten yleisen sarjan kisaajat
Sini polkee
Naisten yleisen sarjan lähtö oli sitten muutaman tunnin odottelun jälkeen. Sinin lisäksi kisassa oli kuusi naista, joiden joukossa Laura polki tosi upean kisan.  Sini polki hienosti hopealle. Onnea kaikille kisoihin osallistuneille :)

Tältä reissulta ei Joensuun tiimiltä puuttunut vauhtia eikä vaarallisia tilanteita. Onneksi päästiin onnellisesti perille Joensuuhun :)

4 kommenttia:

 1. Hienon kuuloinen pyöräkisa ja ootte kyllä sotkeneet ihan hyvin niitä polkimia. Kuvissa hyvät tunnelmat. =) Huhhuh.

  Onnettomuusjuttu ikävä.

  VastaaPoista
 2. Nuo ilmeet :) Kyllähän tuohon sai sotkea ihan oikeesti siellä epämukavuusalueella. Mutta kisan jälkeen oli taas niin hyvä fiilis :)

  VastaaPoista
 3. Mie yritin tänään ettiä kanssa tietoa mitä siinä perjantain onnettomuudessa oli tapahtunut, mutta en löytänyt mistään ni olipa hyvä että sie löysit! Ai kamala, huhhuh...Onneks päästiin ehjin nahoin kotio!

  Vaan olihan reissu :) Huippua oli kyllä, kiitos vielä tuhannesti <3 ja oltiin myö hyviä, kaikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli illalla tapahtunut toinenkin paha kolari samalla suunnalla ja siitä oli enemmän juttua. Löysin tuon Keskisuomalaisen nettilehdestä.
   Kiitos taas sinullekin ja oltiin, oltiin niin hyviä jotta <3

   Poista