sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Wattbike Cup Lahti 26.10.2013


Perjantai-aamuna pakattiin Sini-koutsin pirssi ja lähdettiin ajelemaan kohti Pajulahtea testattavaksi. Matka jatkui illasta yöpymispaikkaan Kouvolaan. Lauantaiaamusta ajeltiin sitten Lahteen, jossa oli ensimmäinen Wattbike-Cupin kisan 1 km ja 4 km. Perjantaista kirjoitan oman postauksen, kun saan testituloksia hiukka analysoitua.


Lahdessa kisat olivat Wellfeelin tiloissa. Alakerrassa oli tilaa trainereille. Minä pääsin kokeilemaan Sinin traineria perjantaina ensimmäisen. Sini verrasi rullilla ja Hanne ja minä trainereilla. Jännitys alkoi pikku hiljaa nousemaan ja oltiinkin Hannen kanssa onneksi samassa päivän toisessa lähdössä. Hanne kisasi harrastesarjassa ja minä N50-sarjassa. Molemmissa oli vain kaksi osanottajaa, joten bodiumpaikat olivat varmaa kauraa, kun sai vedettyä vedot.Kisawattbiket olivat sijoitettu yläkertaan ja ylimääräisillä pyörillä oli aina joku verraamassa. Yleisö pystyi seuraamaan kisaa kahdelta näytöltä samoin kuin kisailijat omia suorituksia.Kilometrin vetoon tuli jälleen kerran lähdettyä täböllä ja tuo 1:26,31 raasto tuntui kyllä tosi hapokkaalta. Jäin omassa sarjassa selvästi kakkoseksi, mutta kilsan vedon aika parani taas Energyllä vedetyistä ajoista. Hannen kanssa olaan näköjään menty myös melko tasoissa ja loppuajassa Hanne pesi minut vajaalla sekunnilla :)
 

Minulla oli kengissä Shiamnon klossit ja pyörien polkimiin sain ne jumiutumaan kiinni niin, että kenkien irrottamisessa tarvittiin aina miesvoimaa. Itse en jaksanut vääntää kenkää irti vetojen jälkeen. Onneksi Sinin iskä toimi meidän huoltajana ja valokuvaajana ja hänen avullaan saatiin kengät irti polkimista.

N50-sarjan 1 km kakkonen ja ykkönen Tarja Rissanen


Wattbike-kisoihin oli tullut muitakin triathlonia harrastavaa bloggaajaa, joten pakko oli ikuistaa meidät yhteiskuvaan. Hanne, minä, Laura ja Lasse hapokkaan 1 km:n vedon jälkeen. Käykää lukemassa hieman syvemmälle menevää wattianalyysia Lassen blogista. Parin tunnin tauon jälkeen oli sitten 4 kilometrin vedon vuoro. Siihen minun taktiikkana oli tasainen veto ja viimeisen kilometrin loppukiri.Sini-koutsi kisasi myös naisten yleisessä sarjassa. Siitä huolimatta hän jaksoi auttaa ja kannustaa meitä Wattbikekisa-noviiseja. Myös Hannen läsnäolo ja polkeminen samassa lähdössä auttoi kisajännitykseen. Ei tarvinnut yksin jännittää. 
Neljän kilometrin veto päättyi aikaan 6:36,09, joka oli huonompi kuin Energyllä treeneissä vedetyissä vedoissa. Liekkö lauantain pyörätesti vaikuttanut tulokseen? Omasta mielestä vedin omaan suorituskykyyn nähden fiksun vedon. En lähtenyt revittelemään alussa, vaan säästin voimia loppukiriin. Tässäkään vedossa en mahtanut mitään oman sarjan voittajalle. Hän meni menojaan.Tästäkin vedosta sain hopeaa ja Lumenen tuotteita löytyi molemmista pussukoista.


Naisten yleisen sarjan 4 km mitalikolmikko 1. Sanna Karjalainen 2. Sini Savolainen 3. Riina Miettinen
Sini otti hopeaa myös 1 km vedossa.


Tässä kuvassa Joensuun tiimi. Sini-koutsi kahden onnellisen valmennettavan keskellä. Aivan huikea viikonloppu testeineen ja kisoineen mukavassa seurassa<3

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen kisa! Täytyy varmaan itsekin kokeilla tuota tonnin veto Wattbikella! Onnittelut palkinnoista!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Sini-koutsi sai houkuteltua meidät mukaan kisaamaan ja oli kyllä tosi kiva kokemus, vaikka eihän ne siinä suorittaessa hyvälle tunnu. Mutta jälkitunnelmat on sitten niin huikeita. Niin Wattbike-pyörään voi ohjelmoida tuon matkan jotenkin ja sitten se näyttää miten paljon on vielä polkematta siitä.

    VastaaPoista
  3. No oli meillä lystiä taas-mihin kaikkeen sitä tuleekaan lähdettyä =D mutta ihan huikeeta oli koko viikonloppu, kiitos <3

    VastaaPoista