keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Keskeneräiset

Välillä taas jotain muuta kehiin kuin liikuntaa :) Kaikessa hiljaisuudessa olen koko ajan tehnyt käsitöitä, joista en ole kirjoitellut väliaikatietoja tänne blogiin. Monesti olen tässä koneelle, luen blogeja ja neulon tai virkkaan. Mutta laitetaanpa listaa keskeneräisistä käsitöistä, joita tässä pöydän ympärillä on useampia. Yleensä minulla on vain yksi käsityö meneillään, jonka teen loppuun ennen kuin aloitan uuden. Mutta nyt tuo tapa on päässyt repsahtamaan ihan oikeesti.
 


Jo melkein vuoden on minulla ollut tehtynä 40 kpl kuvan mukaisia isoäidin neliöitä. Ne odottavat uskollisesti jotain lopullista. Aluksi näistä piti tulla sängynpeitto, sitten vauvan peitto, sitten isoäidin neliötunika II, sitten liivi, sitten taas jotain muuta.... Tällä hetkellä olen sitä mieltä, että näistä tulee liivi!


Tämän juniorin torkkupeiton = väripommin aloitin jo huit hait sitten. Kuusi jätti-isoäidin neliötä on odottanut uskollisesti vuoroaan. Nyt alkuviikosta olen virkannut neliöihin reunukset ja päätellyt langat. Enää puuttuu palojen yhteen liittäminen ja reunuksen virkkaus. Se on seuraava projekti.


Tässä toinen keskeneräinen torkkupeitto, joka on pikkusiskon tilaustyö. Kun saatiin valittua lanka peittoon, niin oli aivanpakko ruveta heti virkkaamaan ja tsekkaamaan minkälainen peitto tästä langasta oikein kehkeytyy. Nyt kaikki palat ja palojen reunat on virkattu sekä langanpäät päätelty näiltä osin. En löytänyt tähän lankaan mätsäävää yksiväristä reunalankaa, joten tässä peitossa myös palojen yhdistämislanka on samaa lankaa kuin koko peitto.Sitten esitellään väliin tulleet siksakit. Ihastuin tuohon hatun malliin ja pakkohan se oli kokeilla minkälainen siitä todellisuudessa tulee. Tuo siksak neule on yllättävän helppo tehdä ja siitä tulee kivan näköistä neulosta. Hattu on minulla ollut jo käytössä.  Hatun ohjeen kanssa oli myös siksak-lapset ja siksak-villasukat. Lapaset ovat viimeistelyä vaille valmiit. Kun saan torkkupeitot viimeisteltyä pääsee puikoille siksak-villasukat. 


Sitten Novita-lehden tekijät olivat laittaneet tähän lehteen siksak-tunikan ohjeen ja arvatkaapa onko se poltellut siitä lähtien. Tunikaan pitäisi valita vielä kolmas yksivärinen lanka.

Ennen siksak-tunikan neulomista pitää minun neuloa vielä yksi kiva, pieni, jännä juttu, joka myös polttelee ihan pikkasen! Sen ohjeen bongasin yhdestä blogista. Toivottavasti saan haalittua kivat langat siihen jutskaan.

2 kommenttia:

  1. Ihsna torkkupeite,niin kauniit myssy ja lapaset olet tehnyt.Mukavaa pääsiäisen odotusta ♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ritva :) Minustakin tuo siksak-neule on valmiina kaunista.
    Aurinkoista pääsiäisen aikaa myös sinulle <3

    VastaaPoista