lauantai 16. maaliskuuta 2013

Suljettu maa


Ja ettei tämä blogi menisi ihan pelkästään treenaamisesta kirjoittamiseksi, niin eetteriin pääsee viime yönä luetuksi tullut kirja Suljettu maa. Kirja kertoo millaista on elää maassa, jossa varmattomista sanoista voi joutua vankileirille ja jossa kuka tahansa saattaa olla hallituksen vakooja. Kirja kertoo kuuden Pohjois-Koreasta loikanneen ihmisen elämästä kommunistisessa diktatuurissa. Ravisteleva teos kuvaa tavallisten ihmisten elämää maailmanpolitiikan pelinappuloina. Mitä tapahtuu maailman suljetuimman valtion kulissien takana? Kirjan paljastamat asiat ovat ajankohtaisia Pohjois-Koreassa tälläkin hetkellä. (teksti lainattu kirjan takakannesta)
Tämän kirjan luettua aukesi minunkin silmät miettimään todellisuutta. Miten on mahdollista, ettei Pohjois-Korean tilanteesta kirjoiteta sanomalehdissä? Miten voi olla mahdollista, että jossakin valtiossa elämä on vielä tuolla asteella? Eihän se pitäisi olla edes mahdollista? Eikö kukaan mahda tilanteelle mitään?
Välillä on hyvä lukea tällaisia kirjoja, jotka pistävät ajattelemaan elämän raadollisuutta. Vaikka meillä täällä Suomessa olisi asiat miten hyvin niin maailmassa kaikilla tilanne ei ole sama. Mitä minä voisin tehdä tilanteelle? Ehkä omat aseet tilanteen korjaamiseksi ovat mitättömät, mutta tietoisuus miten asiat voisivat olla antaa paljon kiitollisuuden aihetta. Minä pystyn aika pitkälle päättämään omasta elämästäni, valinnoistani ja tulevaisuudesta. Jossakin muualla ei asiat ole näin!

2 kommenttia:

 1. MIelestäni Pohjois-Korea kuuluu diktatuurivaltioihin. Niissä eivät päde samat lait kuin demokratioissa.

  Joskus voi tulla aika, että kansaa saa kylläkseen maansa hallitsijasta (hallitsijoista)...

  Leppoisaa sunnuntaita sinulle, Anne.<33333

  VastaaPoista
 2. Näinhän se on ja Pohjois-Koreasta ei pääse tietoa ulospäin, mitkä olosuhteet siellä kansalla vallitsee. Uskomatonta tänä päivänä, mutta kuitenkin todellisuutta! Siellä kansa on aivopesty diktatuurin valtaan!
  Kiitos, onneksi meillä on demokratia, vaikka joskus sekin "nyppii" :)

  VastaaPoista