keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Monitoimihanskat


Tämän vuoden puolella olen ostanut itselleni kahdet monitoimihanskat. Nämä kamelin käpälähanskat ostin samasta paikasta kuin suksipaketin. Koko olisi saanut olla S, mutta myynnissä ollut pienin koko oli M ja se oli pakko ostaa. Hanska on himppa liian iso. Näitä hanskoja olen käyttänyt hiihdossa, juoksussa, sauvakävelyssä ja pyöräilyssä, elikkä hanskat ovat todella hyvät moneen eri lajiin. Näitä hanskoja olen pitänyt silloin kun pakkanen alkaa olla siinä - 10 asteen hujakoilla.


Toiset monitoimihanskat tilasin hiihtovaatteiden kanssa Hobby Hallista ja ne ovat Craftin jonkin sortin sadesuojahanskat. Normaalit ohuet hanskat, joissa on tuollaisia pitojutskia kämmenessä ja sitten hanskojen päälle vedetään sellainen sadetakki ja hanskat muuttuvat rukkasiksi. Tällaisiin en aikaisemmin ole törmänny, mutta aika mukava idea noissa on :) Näitä hanskoja olen pitänyt juostessa ja hiihtäessä. Mutta ovat varmaan ihan huippuhanskat pyöräillessä viileällä ja kostealla säällä. Myös sauvakävelyyn hanskat ovat ihan passelit kun keli ei ole kauhea kylmä.


3 kommenttia:

 1. Hauskan näköiset kamelihanskat. Onko idea se, että kaksi sormea pysyy yhdessä paremmin lämpöisenä kuin jokainen yksin omassa lokerossaan? Tuollaiset olisi minullekin tarpeen, kun käsissä on hirveän huono verenkierto ja talvisin sormia palelee aina.

  Minä löysin joskus vuosia sitten urheiluliikkeestä miehelle hieman samalla idealla olevat lapaset kuin nuo alimmaiset. Niissä oli puolikkaat sormet (kämmekkäät) ja siihen päälle vedettiin huppu, niin tuli lapaset. Ovat mainiot talvella ampumaharrastuksessa, kun ampuessa tarvitaan sormia, mutta sen jälkeen on hyvä saada sormet nopeasti lämpöiseen.

  VastaaPoista
 2. Kiva yllätys lukea sinun kommenttia blogissani, kiitos :)
  Kamelihanskoissa on jokaiselle sormelle oma sisähanska, mutta varmaan lämpimyyden takia on tuo päällimmäinen kerros kaksi sormea yhdessä. Nämä ovat vissiin hiihtohanskat alunperinkin.
  Minäkin olen törmännyt sellaisiin lapasiin, joissa alla on kynsikkäät ja päällä lapanen. Niitä olen nähnyt pilkkijillä ja varmaan ammuntaan myös tosi hyvät.
  Mukavaa talven jatkoa vai onko teillä jo kevät pitkällä?

  VastaaPoista
 3. Kyllähän minä täällä blogissasi piipahtelen lähes viikottain, mutta kommentointi on tainnut jäädä aika vähille.

  Täällä mennään jo enemmän kevään puolella, viime viikonloppuna teimme ensimmäisiä puutarhahommia, mutta nyt taas sataa. Onneksi ei ole kylmä, kymmenisen astetta jo ihan näin aamutuimaan. Italian kevät on kuitenkin epävakainen (niin kuin kai vähän joka paikassa), huhtikuussa saattaa olla ihan hellepäiviäkin ja sitten yhtäkkiä iskee kylmät ja kosteat ilmat pitkäksi aikaa.

  Blogi on edelleen olemassa, mutta salasanan takana. Olen sinne viimeksi päivitellyt juuri juttuja kevään etenemisestä lapsen puuhien ohella.

  Hyviä hankikelejä sinne Suomeen!

  VastaaPoista