lauantai 9. maaliskuuta 2013

Mahtava hiihto(keli)


Jos ei Kolin maisemahiihto viikko sitten mennyt ihan putkeen, niin tämän päivän hiihtolenkki Pärnävaaran laduilla sujui mahtavasti. Keli suosi hiihtoa auringonpaisteella, sopivalla  -10 asteen pakkasella ja loistavilla laduillaan. Pärnävaaralle oli ajettu 11,5 kilometrin maisemalenkki, jota läksin tavoittelemaan. Lenkki erkanee ja tulee takaisin vitosen valaistulle. Ensimmäisellä kerralla ei onnistunut lenkin bongaus, vaan kiersin reilun nelosen lenkin ketunlenkin kanssa. Toisella yrittämällä lisälenkki löytyi ja maisemat lenkin varrella olivat mahtavat. Pari hurjaa nousua lenkiltä löytyi, mutta muuten mentiin sopivissa latuprofiileissa. Maisemalenkin jälkeen kiersin vielä kaksi kertaa valaistun lenkin.


Vitosen valaistu lenkki jatkuu tuon sillan takana hevosenkenkään ja viralliseen maaliin. Tänään hiihdin ekaa kertaa ihan maaliin asti ja vielä tein kunniakierroksenkin maalialueella :) Ensi viikolla Pärnävaaralla on hiihdon sotilas-SM-kilpailut, joten hiihtobaanat eivät ole silloin tavan talliasten hiihdettävinä.


Netistä pystyy seuraamaa, Joensuun ja ympäristön ladun kunnon elikkä milloin ladut on ajettu, kätevää!. Aamulla tsekkasin, että ladut oli ajettu perjantaina. Yöpakkasten ansiosta ladut olivat tosi luistavat ja pitovoidekin taisi osua melkein nappiin.

Hiihtäjän varjo
Kamelin käpälähanska
Pipo, buffi, lasit ja liivi
Pakkasen takia oli taas hieman hienosäätöä varusteiden osalta. Pakkasella olen kokenut tuon pipo - buffiyhdistelmän parhaaksi. Buffin voi vetää lämmittämään poskia ja myös suun eteen. Aurinkolasien kanssa oli tänäänkin hieman ongelmia. Kun rupeaa hengitys "höyryämään", niin lasit menevät ihan huuruun, samoin kävi viikko sitten Kolilla. Pakko oli nostaa lasit otsalle, jos meinasi nähdä eteensä. 
Vielä ekalla lenkillä meinailin, että Craftin hiihtoliivi oli liikaa, mutta metsän siimekseen hiihtäessä ajatus muuttui. Onneksi laitoin liivin päälle antamaan lisälämpöä.

Hiihdon speksit:  23,08 km, 1 h 58 min, keskisyke 136, 990 kcal.
PS. Tuo sata kertaa pesty firman pipo on törkee!!!!  Uusi hiihtopipo on hankittava, samoin kuin se juomapullovyö!

4 kommenttia:

 1. Siis just niin ärsyttävää tuo lasien huurtuminen! :S

  Muuten varmasti huippu keli oli tänään hiihtää :)

  VastaaPoista
 2. Paras keli tänä talvena :))
  En tiedä onko vika laseissa vai huurtuuko kaikki mallit, mutta on tosi ärsyttävää?!?!?

  VastaaPoista
 3. Talvella kylmällä ilmalla lasien huurtuminen on ihan tosi asia. Ilman laseja olen lähes sokea kana, joten pakko niitä on pitää nenällä keikkumassa ja kun on vielä huono ääreisverenkierto, on nenänpää ensimmäisenä ihan kylmä. Sitten jos vetäisin kovilla pakkasilla vaikka kaulaliinan suun ja nenän eteen, oli seuraavaksi rillit umpihuurussa. Hieman auttoi, jos liinan reunan sai laitettua lasien alareunan alle. Onneksi ei ole enää noita pulmia, kun asun Italiassa! ;-)

  Kauniita kevättalven aurinkoiset lumimaisemat ovat joka tapauksessa ja varsinkin, kun niitä saa ihailla näin ruudun takaa. :-)

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis aurinkoinen pakkasviikonloppu ollut täällä Itä-Suomessa. Onneksi yöpakkaset ovat lauhtuneen -10 asteeseen päivällä, jotta on tarennut ulkoilla.
  Tuo on tosi ärsyttävä tuo silmälasien huurtuminen. Minä en onneksi tarvitse normaalilaseja niin akuutisti ulkoillessa, vaikka monitehoja pidän sisällä jatkuvasti. Mutta tuo aurinkolasien huurtuminenkin ärsyttää, kun niitä tartteis pitää just tällaisella kelillä!

  VastaaPoista