lauantai 18. toukokuuta 2013

Ei vielä ihan PRO


Sain kuningasidean lähteä tänä aamuna Joensuun Pyöräilijöiden lauantailenkuralle! Ajoin paikalle tsekkaamaan minkälaista porukkaa pyöräilemään oli lähdössä. No, eihän siellä ollut kuin kahdeksan miestä ja minä. Arvoin siinä vielä lähteäkö mukaan vai ei. Kaverit sanoivat, että lähde vaan, lenkki ajetaan hitaimman mukaan. Ensimmäinen reipas 30 km menikin ihan kivasti, kun porukka kuulemma vain verraili tulevaan koitokseen. Pari kaveria antoi minulle hyvin beesiä ja siinä oli ihan mukava ajella. Sitten käytiin aamukahveella. Kahvin jälkeen puolet porukasta lähti painattamaan ihan hulluna. Lenkuran profiilikin muuttui mäkisemmäksi ja minulla alkoi vaikeudet. Mäkiä en yksinkertaisesti jaksanut pyöritellä loppuporukankaan tahdissa. Yksi kaveri kävi jelppimässä minun matkaa, mutta kun beesiä ei ollut ja kunto ei yksinkertaisesti riittänyt, niin lenkki muuttui tosi raskaaksi. 


Kuudenkymmenen kilometrin kohdilla koitti lenkissä sellainen vaihe, että porukka lähti tekemään vielä ylimääräistä lenkkiä, minä sanoin heippa ja läksin yksin painattamaan kohti kotia. Vielä oli kuitenkin matkaa tekemättä yksi kolmannes. Mutta sen osan lenkistä voi polkea omaan tahtiinsa eikä tarvinnut ajatella, että joku joutuu himmailemaan minun takia!!! 
Lopputulos lenkistä oli, että tulipahan käytyä ajelemassa kesän pisin lenkura niin ajallisesti kuin kilometrimäärältään. Lenkille tuli pituutta 90 km ja aikaa siihen tuhraantui 3 h 30 min. Mutta ei tuo ajoporukka ole meikäläistä varten. Kaverit hoitivat kyllä hyvin hommansa ja pyysivät tulemaan  Iiksenportin keskiviikkotempoon. Tempolenkki on reipas 11 km ja siinä voi kellottaa itselleen ajan, jota voi sitten vaikkapa viikoittain käydä kellotttamassa. Ehkäpä käyn joku keskiviikko ajamassa tuon tempoajon.

Ensi viikko tarjoaa toivottavasti jotain uutta minun treeneihin, ainakin toivon kovasti niin!

5 kommenttia:

 1. Huh mitkä kilsat! Hieno lenkki :)

  VastaaPoista
 2. Tuumaa vaan, ettei hopea ole häpeä..:)))
  90 kilometriä on piiiitkä matka!
  Leppoisaa helluntaita sinulle, Anne.<33333

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista ja toivotuksista Hansu ja Aili-mummo!
  Pitkä oli lenkki, joo! Mutta olisihan se ollut mukava ajaa siinä porukassa, kun porukkalenkille läksin ja ryhmäajoa halusin kokeilla.
  Pitää etsiä sellainen porukka, jonka perässä kestää! Ja olihan tuo tiedossa jo heti lähtöasetelmissa. Ne miehet ja oikeat pyöräilijät menevät vain ihan eri tahtia.

  VastaaPoista
 4. Ylämäet on kyllä just pahimpia, kun ei ole peesihyötyä. Eroa tulee niissä nopeasti ja alamäen alettua pitäisi vaan jaksaa painaa ja ajaa porukka kiinni. Se ei kyllä useinkaan onnistu, jos eivät jää odottelemaan. Kiva, että joku sieltä hilasi sinua kuitenkin mukaan porukkaan, vaikka lopussa tiet erosivatkin.

  VastaaPoista
 5. Niin, on niillä miehillä vaan niin paljon parempi kunto! Mutta tosi mukava oli myös seurata niiden käsimerkkejä ja muutakin ajoa
  sieltä hänniltä sen aikaa kun pysyin mukana :)

  VastaaPoista