maanantai 13. toukokuuta 2013

Sinä päivänä


David Nichollsin Sinä päivänä tuli lukaistua. Tämä oli yksi Helsingin reissun ajanviete junassa istuessa varsinkin tulomatkalla. Kirja kertoo kahden ihmisen elämästä yhtenä päivänä vuodessa kahdenkymmenen vuoden ajan. Opiskelujen päättyessä Em ja Dex viettävät yhden vuorokauden 15. heinäkuuta 1988 yhdessä. Sen jälkeen heidän tiensä erosivat. Kirja kertoo heidän elämästään ja yhteyksistään toisiinsa aina 15. heinäkuuta. Heidän tiensä kohtaavat Pariisissa 15. heinäkuuta 2001 ja Emma kuolee 15. heinäkuuta 2004. Kirjan päätös tapahtuu 15. heinäkuuta 2007, kun Dex vie tyttärensä kirjan ensimmäisen luvun tapahtumapaikoille. 
Kirjasta jäi hyvä maku ja sen lukemista voin suositella muillekin. Tykkäsin kirjan sisällöstä ja kirjoittajan tyylistä kirjoittaa.

2 kommenttia:

 1. Hih, mulle taas jäi vähän ahdistunut olo tästä. Mies oli jotenkin liian inhottava mun makuun ja nainen taas vähän ehkä säälittävä, kärjistetysti. Tavallaan siis hyvä idea kirjalle, mutta itse en saanut sellaista läheistä sidettä hahmoihin, että olisi jäänyt hyvä maku. Ja tykkään enemmän onnellisista lopuista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jänskä juttu, kun luin tuon kirjan loppuun mietin myös tuota Emman kuolemaa. Minusta se oli niin luontevaa jatkoa tuon kirjan sisältöön, että ei edes tullut paha mieli.
   Minä tykkäsin tuosta vastakohta-asettelusta, joka veti / piti Dexiä ja Emmaa yhdessä, vaikka elämä kuljetti heitä eri teitä. Näin näköjään jokainen tekee omia johtopäätöksiä kirjan sisällöstä varmaankin peilaten jollakin lailla ainakin omiin kokemuksiin.

   Poista