sunnuntai 5. toukokuuta 2013

HCR 2013


No, niin jo perinteeksi (toinen kerta :) tullut HCR on juostu läpi äärettömän hienoissa olosuhteissa ja fiiliksissä. Tänä vuonna voi ottaa jo hieman rennommin, kun tiesi mitä oli edessä. Mutta totta kai pienoinen jännitys juoksun onnistumisen suhteen aina on. Matkustin Helsinkiin jo perjantaina ja kävin hakemassa numerolapun ja paidan perjantai-iltapäivällä ja fiilistelin expossa. 
Tänä vuonna olin ilmoittautunut lähtöryhmään 6 eli toiseksi viimeiseen lähtöryhmään, kun ilmoittautuneita oli kaiken kaikkiaan 17 500. Stadikalle menin 1,5 h ennen lähtöaikaa, joka oli klo. 15.55. Stadikan katsomo, johon vein repun juoksun ajaksi oli paljon ruuhkaisempi kuin vuosi sitten. 


Arvoin vielä katsomossa mitä laitan päälle ja lopputuloksena vetäisin hihattoman paidan alle, pitkähihaisen teknisen paidan päälle ja aurinkolasit silmille. Pitkät juoksutrikoot oli jo ilman arpomista päällä. Parempaa juoksukeliä ei olisi voinut toivoa. Lämpötila oli varmaan himppa yli + 10 C ja aurinko paistoi. 


Survoin kaikki tarvittavat tavarat Spibeltiin vyölle ja se toimi kyllä jälleen kerran älyttömän hyvin. Känny, kortit, nenäliinat, GPS ja taput/suolat sopivat hyvin pussukkaan.


Tankkauksena toimi Seurahuoneen ohraspelttipuuro ja pieni osa Stockan herkun lohisalaatista.


Lumeeksi kävin lauantaina ostamassa kinestioteippiä Interistä ja teippasin ne "erittäin asiantuntevasti" polvien kipujen eliminoimiseksi. Luulin, että minulla kipuilee vain vasen polvi, mutta sokea hieroja, jolla kävin maanantaina, ilmoitti että myös oikeassa polvessa ja sen ympärillä on jotain häikkää. Juoksun aikana muutaman kilometrin juoksun jälkeen oikeassa polvessa oli kivun tuntemuksia muutaman minuutin, mutta muuten lumekinestioteippaus toimi hyvin eikä polvet ja pakara kipuilleet ollenkaan juoksun aikana.


Fiilis stadikalla ja lähtöalueella oli upea. Kaikki ne tuhannet muutkin juoksijat olivat lähdössä haastamaan itsensä ja tekemässä hyvää juoksua. Tänä vuonna minun lähtöryhmässä oli paikoitellen ruuhkaa ja varmana ei tarvinnut yksin tehdä matkaa, vaan juoksijoita riitti joka puolella. Jossakin välissä olisi voinut mennä hieman kovempaa, mutta toisaalta olinkin hakemassa tällaista massajuoksua. Joensuussa olisi saanut juosta samana päivänä puolikkaan ihan rauhassa.


Maaliin selvisin tänä vuonna ajassa 2.20.55 elikkä viime vuotisesta HCR:stä aika parani 21 min ja syksyn Kuopion puolikkaasta vajaa minuutin. Keskivauhti oli 6:40 min /km ja keskisyke 146. Juoksun rytmi oli hyvä ja jaksoin juosta koko matkan. Ilman varikkopysähdyksiä olisi ajasta voinut nipistää pois muutaman minuutin. Mutta juoksuun kokonaisuutena olen äärettömän tyytyväinen. Tänä vuonna pystyi ottamaan jonkinlaisen loppukirin ja stadikan loppusuora meni suorastaan lentäen. Se fiilis juosta maaliin tuollaisessa ympäristössä :))


Maalissa misku kouraan ja kuivaa ylle. Pienoisessa ruuhkassa patukan, välipalarahkan, banaanin, leipäpalasten ja juomien jonottelua stadionin ulkopuolella. Siitä hieman tönköin jaloin  hotellille suihkuun, syömään ja venyttelemään. Tänä vuonna ei ollut ollenkaan niin suuria kipuiluja juoksun jälkeen, vaan tänään olisi voinut vaikka lähteä lenkille. Mutta annetaan kropan palautua kunnolla ja sitten kohti uusia sporttiseikkailuja!
Edit klo. 19.12
Klikkailin omaa tulosta versus muut HCR selättäjät:
Naiset 45 v.  587 / 963
Kaikki naiset 4057 / 6084
Kaikki juoksijat 10812 / 13773

10 kommenttia:

 1. Hienoa! Onnittelut onnistuneesta juoksusta! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea hienosta juoksusta ja ajan parannuksesta!

  VastaaPoista
 3. Onnea hyvästä suorituksesta ja oman ennätyksen parantamisesta!! :) Oli kyllä hieno juoksupäivä lauantaina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei voinut kyllä toivoa parempaa keliä eikä parempaa juoksuseuraa.

   Poista
 4. Onnea vielä hienosta juoksusta! :)

  Pikkisen enempi näyttää olleen väkeä kun mitä oli jojensuussa :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos :)
  Joopa. hieman oli välillä tunkua baanalla.

  VastaaPoista
 6. Onnea kovasti! :)
  Fiilis tollasessa tapahtumassa on varmasti tosi huikea!! Itse kannustelin Joensuun tovereita maaliin kun en itse tällä kertaa päässyt viivalle.
  Mutta siulla on ollut upee juksu, hienoo!! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos :)
  Heti juoksun jälkeen tuntuu aina, että persiilleen meni, mutta kun yön yli nukkuu niin jo tuntuu paremmalta ja osaa arvostaa omaa suoritustaan.
  Toivottavasti sinun jalka paranee ja pääset juoksemaan...on tämä vaan niin hienoo, vaikka ihan aina siltä tunnukkaan!

  VastaaPoista