tiistai 28. toukokuuta 2013

Sinin treeneissä


Minua harmitti tosi kovasti, kun talvella missasin TYKE:n hiihtokoulun pakkasten takia. Siitä lähtien olen seurannut blogia Sinistä suorituskykyä, jota pitää Sini Savolainen. Sini olisi ollut sen minun missaaman hiihtokoulun ope.
Muutama viikko sitten ilahduin kovin, kun blogiin oli tullut päivitys, että Sini rupeaa pitämään erilaisia kesätreenejä ulkosalla. Minua rupesi kiinnostamaan HC treeni, jonka pitopaikkana on Rantakylän pururata. HC treeniin Sini lupaili "monipuolisia toiminnallisia harjoitteita kahvakuulalla, kuntopallolla, oman kehon painolla yhdistäen juoksuosuuksiin ja tässä treenissä hiki virtaa ja pääset haastamaan itseäsi oikein kunnolla".
Niinpä suunnistin viikko sitten maanantaina ihan innoissani Cresentilläni kohti Rantakylän pururataa. Alkuverkka juostiin pururadalla ja sitten käytiin läpi kahvakuula- ja kuntopalloliikkeitä, joita tosi tehokkaaseen viiden minuutin patteriin tulee sisältymään. Huh, huh sanon vaan noiden kahden patterin suorituksen jälkeen. Sykkeet nousivat kivasti ja hiki tosiaan virtasi. Kroppa kiitti muutamat seuraavat päivät. Käykää lukemassa Sinin kirjoitus treenin sisällöstä täältä.
Eilen oli sitten toisen toiminnallisen osion vuoro eikä Sini päästänyt meitä yhtään helpommalla. Muun muassa perinteinen karhukävely oli aika vaikeeta patterin loppupuolella. Ihan piti viiden minuutin patterin jälkeen istahtaa lepäämään, niin koville treeni otti. Mutta oli mukavaa!!

HC treenikuvat @ Sini Savolainen
Treeniohjelmassa on torstaisin porrastreenit Lykynlammella, joita kävin jo viime keskiviikkona vakoilemassa. Portaat on ihan kauheet. Sain muutamasta noususta pohkeet kipeiksi. Mutta ehkäpä noidenkin kanssa pääsee jossakin vaiheessa kesää sinuiksi! Odotan innolla.
Hei, jos asustat Joensuun seudulla ja nämä treenit kiinnostavat, niin olet tervetullut mukaan haastamaan itsesi ja kokeilemaan  Sinin vetämiä treenejä!

Sini pitää muuten toista henkilökohtaista pyöräilyblogia. On siinä rautainen pyöräilijä ja koutsi :)))

7 kommenttia:

 1. Oikeesti!!! Onko joensuussa tämmöstä! Mie haluun kans, mutta mie oon tooooosi heikko kaikissa voimailujutuissa, joten uskaltaskohan sitä tulla vai oisinko vaan toisten tiellä???

  VastaaPoista
 2. Ei kun mukaan vaan :) Jokainen kilpailee vain itseään vastaan sen viisi minuuttisen patterin. Mie olen tykännyt ihan älyttömästi, kun saa sykkeet nousemaan ja koutsi ja muut kanssakilpailijat tsemppaa toisiaan. Ja nuo porrastreenit kutkuttaa kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Nuo portaat ois kyl kans aikas jees, mutta näillä jaloilla pääsen ne EHKÄ kerran ylös ja sitten jo kramppaa :D ehkäpäs ens viikolla oon tuolla rääkkäämässä itteeni.

  VastaaPoista
 4. Minäkin halluu!!! :) Kävin pari viikoa sit lykärillä portaissa ja voi hyvää päivää kuinka kipeäksi pohkeet meni!!! :) Amatöörimäistä ;)

  VastaaPoista
 5. Hansu mukaan vaan ja eiköhän ne pohkeet ruppee oppimaan, kun muutaman kerran käyvvään niitä rääkkäämässä noissa "kauheissa" portaissa :)))

  VastaaPoista
 6. Mie voisin kyllä kans tulla :) Kuullostaa ja näyttää tosi hyvältä, huh!

  VastaaPoista
 7. Hanne, torstaina oli eka porrastreeni ja tykkäsin valtavasti, kun siinä oli erilaisia harjoitteita. Mentiin ensin sivuttain molemmin puolin, sitten kymmenen kovaa, kymmenen hidasta 2-3 kertaa (miten kukin jaksoi) ja sitten lopussa kellotus. Joka kerta on tuo kellotus, mutta muuten harjoitteet vaihtuvat sen mukaan miten kehitytään. Porukka oli torstaina eri tasoista, mutta kaikki meni oman tasonsa mukaan. Hyvä asiantunteva ohjaus ja ryhmän tsemppi antaa vaan virtaa ihan eri tavalla, kuin yksin meno. Mukaan vaan :)

  VastaaPoista