lauantai 19. tammikuuta 2013

TYKE:t jälleen...


Tähän mennessä TYKE:n kokeiltuja lajeja ovat:
- kahvakuula x 2
- koripallo
- Han Moo Do - kamppailulaji
- salibandy x 2
- jooga
- juoksukoulu (teoriaosuus)
- jousiammunta
- kyykkä
- golf
- kirkkovenesoutu
- pilates
- vesijumppa
- zumba x 2
- vesijuoksu
- kuntosali x 2
- kuntopiiri
- hiihtokoulu (suksen valinta ja voitelu)
TYKE vetelee viimeisiään, mutta onpahan taas ollut niin mielenkiintoisia lajikokeiluja, että pienen pienessä hurmiossa mennään koko ajan. Lajikokeilulista on saanut täydennystä toisella säbäpelisessiolla, kuntopiirillä ja hiihdon teoriaosuudella. Viime maanantain kuntopiiri oli aivan huippu. Tykkäsin satasella tunnista, jossa alku- ja loppulämpäksi pelattiin pallopeliä (jonka nimeä en muista!). Peli oli niin kuin säbää, mutta mailana oli pehmustetut "pesäpallomailat" ja pallo oli pehmeä minifudispallon kokoinen. Pelissä ei ollut etua mailataituruudesta, vaan kaikki mentiin suurin piirtein samalla tasolla. Kuntopiiri koostui kymmenestä liikkeestä, joita tehtiin minuutti puolen minuutin palautuksella. Toiselle kierrokselle vaihdettiin hieman liikkeitä. Tempo olisi voinut olla omaan kuntooni nähden hieman tehokkaampi, mutta kun mukaan mahtui monen kuntoista, niin ehkä hyvä oli näin. Minulla oli alla noin tunnin juoksulenkki, joten tehokkaan maanantai-illan treenin sain aikaan.


Torstaina oli sitten vuorossa hiihdon teoriaosuus eli suksen valinta ja voitelu. Mentiin Pärnävaaran urheilukeskukseen ja siellä meille piti muutaman tunnin koulutuksen MT-suksihuolto Mikko Toivola. Torstaina pakkanen paukutteli -30 asteessa, joten hiihtoa samalle illalle ei voinut suunnitella vaan ilta käytettiin asiantuntijan oppeja kuunnellen. Olin ottanut omat Rossignolit mukaan ja ajattelin näyttää ne asiantuntijalle arvioitavaksi. Luulin itse, että olin ostanut joskus aikoinaan ihan hyvän suksipaketin.


Asiantuntijan lausunto suksista oli, että ne kuuluvat sarjaan "maitokauppasuksipaketti", jota ei saa toimimaan oikein edes kunnon voitelulla!! Maitokauppasuksia voi käyttää huonoilla latupohjilla ja jäällä hiihtäessä sellaisina kakkossuksina. Mutta jos olisi tarkoitus nauttia hiihdosta treenilajina, niin kannattaa satsata laatuun. Niinhän siinä sitten kävi, että keskiviikkona minulla oli uudet monot kotiin tuomisina, joita piti ajaa sisään ennen lauantain suksitestejä. Tänään kävin sitten testihiihtämässä ammattilaisen voitelemat Peltoset ja niinhän ne lähtivät myös kotiin. Ilo oli hiihtää pertsaa sellaisilla suksilla, joissa pito oli kohdillaan.

 
Kävin vielä ensimmäisen lenkuran jälkeen laitattamassa "tervavoidetta" suksiin, kun lumisade yllätti. Sitten hiihdin vielä kaksi lenkuraa. Tekniikka ja hiihtokunto ei ole vielä ihan tikissään, mutta siihenkin on tulossa varmaan korjausliikkeitä, kun päästään tekniikkakouluun asti. Niinhän minulle kävi kuin Hannellekin, että älytön polte myös luistelusuksien hankintaan iski takaraivoon. Näillä hyvillä pertsasuksilla ei nimittäin vedellä välillä luistellen, niin kuin voitelemattomilla maitokauppasuksilla. 


Hiihdon jälkeen suoritin pientä hiilaritankkausta Pärnävaaran kahviossa tuoreella munkkirinkilällä. Jännä juttu etten ollut aikaisemmin käynyt Pärnävaaran urheilukeskuksessa. Vitosen valaistu latu oli nimittäin tosi mukava hiihdettävä, koska sieltä löytyi sopivasti laskuja ja nousuja. Lenkuran voi myös hiihtää ympäri molempiin suuntiin, joten vaihteluakin on mahdollista saada. Keväthangille kunnostavat sitten vielä kympin lenkuran, jota suksimyyjä myös suositteli.

3 kommenttia:

 1. Munkki näyttää ihan liian hyvältä... :) Hyvä, jos löytyi kunnon sukset! Itsekin olen saanut havaita, että niissä suksissa on tosiaan aika isoja eroa, kun tuli tuo hiihtäjämies kuvioihin.

  VastaaPoista
 2. Pitkästä aikaa munkki maistuikin tosi hyvältä! Niin, sitä luulee saavansa hyvää, kun ostaa useamman sadan euron suksipaketin urheiluliikkeestä, mutta eihän se vielä takaa mitään. Nyt tunsi saavansa henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua, jossa otettiin asiakas huomioon.

  VastaaPoista
 3. Hello there! This post could not be written any better!

  Going through this post reminds me of my previous roommate!
  He always kept talking about this. I most certainly
  will forward this article to him. Pretty sure he will have
  a great read. I appreciate you for sharing!

  My blog ford ranger forum

  VastaaPoista